Fundația Orange

Tendințe


Webinar gratuit pentru profesori: Cum comunicăm cu elevii noștri în situația actuală de criză?

Webinar gratuit pentru profesori: Cum comunicăm cu elevii noștri în situația actuală de criză?

În aceste momente de criză, Fundația Orange și Mind Education vin în sprijinul părinților și cadrelor didactice printr-o serie de webinarii care să îi ajute să comunice mai bine cu copiii în și despre contexte dificile.

Acestea vor fi susținute de către dr. Bogdana Păcurari, psihoterapeut de familie cu expertiză în sesiuni de parenting și dezvoltare personală.

Joi, 10 martie, ora 15:00 – Webinar gratuit pentru profesori: Cum comunicăm cu elevii noștri în situația actuală de criză?

Descriere: În momente de criză, școala devine cu atât mai mult un sprijin real în comunitate, fiind un spațiu al siguranței – conectat la lumea din jur și provocările inerente – și un promotor al grijii reciproce. Sănătatea mintală, a tuturor, contează cel mai mult în această perioadă.

Acest webinar, dedicat profesorilor și directorilor din școlile din întreaga țară, își propune să îi ajute să fie alături de elevii lor, învățând despre reacțiile obișnuite la contexte incerte și oferind copiilor sprijin emoțional și siguranță.

Miercuri, 16 martie, ora 17:00 – Webinar gratuit pentru părinți: Cum avem grijă de copii și cum comunicăm cu ei despre război?

Descriere: Percepția copiilor legată de anxietate și panică este aceeași ca a adulților, numai că ei o simt și o exteriorizează diferit, iar unii o ascund mai bine. Acest lucru poate să-i facă pe părinți să ignore problema, sperând că cei mici își vor reveni de la sine, pentru că sunt puternici sau gândind că ceea ce nu știu nu le poate face rău. Faptul că aceștia nu împărtășesc emoțiile negative părinților, le agravează starea, cu consecințe ce pot persista pe termen lung.

Webinarul va adresa întrebări precum:

  • Care sunt semnele prin care să-ți dai sema că starea copilului are nevoie de o mai mare atenție din partea ta
  • Cum să le vorbim copiilor despre situația curentă și viitor
  • Cum gestionăm îngrijorările lor și ale noastre
  • Ce soluții avem pentru îngrijorările copiilor
  • Cum gestionam grija față de sine și față de ei în această perioadă
  • Ce putem face pentru a veni în sprijinul copilului în această perioadă?

Ambele webinarii sunt deschise publicului larg și se vor desfășura pe Zoom, fiind transmise live și pe pagina Facebook Digitaliada.

Vă așteptăm alături de noi!