Fundația Orange

Website de limba și literatura română

Concurs

fgherhes

Trimis la 02.01.2021

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V, VI, VII, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Proiectul Vox Valachorum a început să posteze materiale educaționale în ultimii 2-3 ani. Din Februarie 2020, am început să creăm materiale personalizate, pe care profesorii și elevii le-au putut utiliza în pandemie: teste grilă, materiale video, materiale teoretice, fișe de lucru etc..


Alte materiale educaționale


Multimedia


Pe Vox Valachorum poți găsi materiale pentru diferite niveluri de pregătire: pornind de la ciclul primar: unde găsești diverse joculețe care îi pot ajuta pe cei mici, fișe de lucru despre literele și sunetele limbii române, până la gimnaziu: am încercat să tratăm progresiv fiecare aspect de limbă și de literatură: de la fonetică (corespondența sunet-literă, diftongul, triftonul, hiatul, "i"-ul șoptit), până la vocabular (omonime: omografe, omofone, sinonime, antonime, cuvinte polisemantice, pleonasmul, paronimele etc..), morfologie: verbe (construcții verbale active, pasive, reflexive, funcții sintactice, valori), substantivul (cu toate categoriile sale gramaticale și, totodată, cu toate dificultățile și "capcanele" sale), pronumele, numeralul, adjectivul, adverbul, interjecția, conjuncția, prepoziția, până la noțiuni de sintaxa propoziției și a frazei.

Actualizăm constant conținutul și postăm zilnic, pentru a ne putea sincroniza cu necesitățile elevilor din România. Am început să postăm și materiale pentru examenul de Bacalaureat: lecții video despre operele de la subiectul al III-lea, diverse teste grilă (tip quiz) despre curente sau despre opere.

Noțiunile de teorie literară au fost și ele integrate în cele mai ingenioase și intuitive moduri: teste grilă, tot felul de joculețe create prin intermediul a diverse platforme.

VoxValachorum.ro este încă un proiect tânăr (fondat de un tânăr profesor de limba și literatura română în colaborare cu o studentă de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara): ambiția noastră este să putem ajuta cât mai mulți elevi și să ne dezvoltăm și mai mult pe această nișă.


fgherhes, profesor de Limba și literatura română

Timisoara, Timiș

Trimis la 02.01.2021 - 18:26


Materiale similare

Valori în operele literare

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VII, VIII

Materialul este util elevilor de clasa a VII-a și a VIII-a, în vederea pregătirii pentru examenul de Evaluare Națională.

Bingo Educațional

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, IV, V, VI, VII, VIII

Aplicația Bingo Educațional permite generarea unor cartonașe unice pentru jocul Bingo. Acest joc poate fi utilizat la orice disciplină, de la nivel preșcolar, până la nivel universitar. Toate jocurile elaborate rămân disponibile pentru alți utilizatori. Site: https://cubulet.ro/EduBingo/