Școala online ne-a adus provocări de neimaginat. Elevi și profesori, deopotrivă, s-au „reinventat”, au descoperit împreună oportunități de îmbunătățire a competențelor digitale. Materialul propus redă pașii de realizare a unor materiale video, folosind aplicații preinstalate în Windows 10.
Codruț Morariu
Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Mureș
Adresat elevilor din ciclul gimnazial, acest set de resurse didactice digitale abordează tema siguranței pe Internet și poate fi folosit cu succes atât în predarea sincronă, cât și asincronă, în cadrul orelor de limba engleză sau a cursurilor opționale integrate.
A. S.
București
Revista Pretzels în format PowerPoint, combină in paginile sale creativitatea, ambitia și pasiunea pentru scris a grupului nostru de elevi de la C.N. Gh. Țițeica, cu scopul de a-i pregati pe viitorii liceeni pentru cei mai fascinanți ani din viața lor.
Dincă Antonia-Ștefania
Mehedinți
Hibridarea și modul de transmitere a caracterelor de la o generație la alta. Vom afla ce presupun Legile lui Mendel și cum se manifesta caracterele dominante si cele recesive.
Stanila Denisa
Sibiu
Materialul reprezintă un model de bună practică în utilizarea și integrarea platformei ThingLink la clasă, dar și în activitățile extrașcolare. Oferă idei diverse cu activități și proiecte de Crăciun, dezvoltând competențele digitale celor ce doresc să ofere un astfel de cadou digital.
Mariana Lazăr
Școala Gimnazială Nr. 2 „Diaconu Coresi”, Brașov
Maramureș plai cu flori! Exemple de bune practici ale elevilor clasei a II-a de la Școala Gimnazială Oncești, județul Maramureș. Această lecție poate fi folosită în orele de consiliere și orientare atât la clasa a II-a cât si la alte clase din ciclul primar.
Adina-Veronica Godja
Școala Gimnazială Oncești, Maramureș
Exercițiu de verificare a cunoștințelor obținute la oră.
Zaharia Zoica
Școala Gimnazială „Dan Barbilian”, Galați
Lecție interactivă, realizată în Livresq, are ca scop dezvoltarea capacităților de explorare, investigare a realității prin observarea și experimentarea unor fenomene fizice.
Adina-Veronica Godja
Școala Gimnazială Oncești, Maramureș
Obiective:
1. Recunoașterea planetelor Sistemului Solar din planșe sau filme documentare.
2. Realizarea de asociații între fenomene și cauze posibile.
3. Explicarea rolului aerului, oxigenului pentru supraviețuirea speciei umane, a plantelor și animalelor.
4. Înțelegerea efectului de seră.
Adina-Veronica Godja
Școala Gimnazială Oncești, Maramureș
Explorează Sistemul Solar, află lucruri interesante despre planete și vizionează peisaje spectaculoase!
Cosmin Dumitru
Sibiu