Fundația Orange

Materiale în concurs


Înscrierile în ediția a patra #Digitaliada (concurs național de materiale educaționale în format digital pentru clasele I-VIII) s-au desfășurat în perioada 14 ianuarie 2020 – 29 februarie 2020. Concursul s-a adresat profesorilor din orice școală din România, dar și oricărei alte persoane peste 14 ani, interesate să creeze și să distribuie publicului larg materiale didactice originale în format digital, ce pot fi folosite în procesul de predare a oricărei discipline școlare de la clasele I-VIII. Rezultatele concursului sunt disponibile in secțiunea Materiale premiate.


România tradițională în imagini

Istorie
ISTORIE, IV MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Am creat această prezentare deoarece am avut nevoie la clasă de imagini pentru fixarea vizuală a elementelor tradiționale românești care sunt o bază pentru a ne cunoaște rădăcinile.

Aplicații STEM. Micro:bit

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, VI, VII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Cu ajutorul micro:bit-ului elevii vor face primii pași în lumea roboticii. În această lecție elevii vor învăța să programeze aplicații utile în viața reală utilizând senzorii de lumină și temperatură ai unui micro:bit. Elevii vor utiliza platforma gratuită makecode.microsoft.org și vor testa aplicațiile create atât pe simulatorul virtual al platformei cât și pe micro: biți reali.

Lecție predare: Înalțimea în triunghi, clasa a VI-a

Matematică
MATEMATICĂ, VI MEDIU PREDARE

Proiect didactic. Tipul lecției: Însușire de noi cunoștințe și deprinderi. Resurse materiale: tabla, creta albă și colorată, manual, auxiliar, videoproiector, laptop, fișe de lucru, instrumente geometrice.

Puterea unui numar intreg cu exponent numar natural

Matematică
MATEMATICĂ, VI MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Un proiect didactic bine conceput, respecta toti pasii unei lectii, contine tehnici moderne de predare si evaluare: utilizare resurse TIC, utilizare aplicatie Plickers si manual digital.

Compararea, ordonarea și reprezentarea pe axa numerelor a fracțiilor zecimale. Aproximări

Matematică
MATEMATICĂ, V MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Un proiect didactic bine conceput, respecta toti pasii unii lectii, contine tehnici moderne de predare si evaluare: utilizare resurse TIC, utilizare aplicatie Plickers si manual digital.

Funcții de forma f:ℝ→ℝ, f(x) = ax+b, a,b numere reale

Matematică
MATEMATICĂ, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Noțiunea de funcție este prezentă în toată matematica și nu numai. Însușirea corectă a acestei noțiuni este importantă. Ea este des întâlnită și în vorbirea curentă, dar în matematică, noțiunea de funcție are un înțeles precis. Este imporant ca elevii să înțeleagă această noțiune, de aceea vom utiliza aplicația GeoGebra pentru a rezolva exercițiile propuse.

Lesson plan 6th grade

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VI MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Editura Express Publishing Uniscan. Unit 1. Lesson 1. My world. Lectie in laboratorul de informatica, cu exercitii interactive create de mine in Hot potatoes si feedback la pronuntie in Insight teacher.

A Glimpse of Teenage Life - Conditionals Consolidation

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII, VIII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Acest material vine in sprijinul elevilor care doresc sa comunice liber si relaxat in limba engleza pe teme de interes pentru grupa lor de varsta folosind cu incredere si in mod corect structurile conditionale. Chiar daca materialul se adreseaza nivelului A2+/B1, el poate fi folosit cu succes (si unele ajustari) la toate nivelele de competenta lingvistica.

My Pencil Case

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, I MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

„My Pencil Case” este o lecție pentru pentru învățământul primar ce a fost creată pentru a fi folosită la clasa I. Această lecție-video, de limbă engleză este de tipul consolidarea cunoștințelor, fiind a doua oră din patru, din structura planificării semestriale.

Înmulțirea și împărțirea numerelor naturale mai mici sau egale cu 1 000

Matematică
MATEMATICĂ, III MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Materialul prezintă exerciții de aprofundare/dezvoltare a operațiilor de înmulțire și împărțire a numerelor naturale mai mici sau egale cu 1 000, clasa a III-a.

Pronumele personal

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VI MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Acest proiect de lecție a fost realizat pentru elevi cu deficiențe mintale moderate.
În cadrul acestei lecții am utilizat câteva exerciții realizate în aplicația WAND EDUCATION, utilizând șabloane puse la dispoziție.

Clonarea în Scratch

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI MEDIU PREDARE

Clonarea în Scratch reprezintă o modalitate extrem de utilă în construirea mai multor copii ale unui personaj, atunci când se dorește utilizarea unui număr foarte mare de personaje cu comportament identic.

Pagina
din 14