Materialele digitale educaționale premiate în cadrul primelor patru ediții ale concursului#Digitaliada (2019-2020, 2018-2019, 2017-2018, 2016-2017) sunt disponibile spre consultare mai jos.
Utilizând filtrele de mai jos, poți căuta materiale indicând disciplina, clasa, categoria, tipul de lecție, gradul de dificultate sau județul, poți vizualiza materialele educaționale digitale după unul sau mai multe criterii.
Proiectul didactic Alice 3- Tehnici de deplasare are scopul de a familiariza elevii cu utilizarea mediului grafic interactiv Alice 3 pentru exersarea algoritmilor, prin care elevii vor construi o animație în care personajele se deplasează folosind anumite proceduri specifice din mediul Alice 3.
Materialul reprezintă cel mai complex tur virtual realizat vreodată în România. Are diverse aplicații, este compatibil inclusiv VR și poate fi văzut aici: http://virtual.arsego.ro/romania-360/
Iată o abordare contextualizată a lecției de predare-învățare: "Ce e substantivul?" Prin intermediul unei mininarațiuni cu reprezentare vizuală, Burunducel îți expune exemple de substantive care construiesc acțiunea (prezintă locul, timpul, contextul) și descriu personajele (le caracterizează).
Obiectiv operațional urmărit: să definești substantivul ca parte de vorbire.
Materialul este o pagină web, realizată cu aplicația online WIX, care prezintă, cu ajutorul imaginilor, peisajele naturale, antropice și culturale din Europa. Conține și teste de evaluare.
Noutatea demersului didactic constă în utilizarea tehnologiilor web2.0 (google docs și padlet) în cadrul orei de Limba și literatura română, pentru a realiza o poveste colaborativă de iarnă.
Proiect didactic pe tema Siguranța pe Internet pentru clasa a V-a, disciplina Informatică și TIC, cu implementarea aplicațiilor Google pentru Educație (G Suite for Education).
Vocabularul corpului uman este esențial în comunicarea cotidiană, inclusiv într-o limbă străină. Este vital, de exemplu, să știi să spui ce te doare...
INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI, VII, VIIIMEDIUPREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR
Poți învăța să creezi un joc în Scratch, în 10 pași. Pentru a te ajuta, am creat nouă tutoriale video. La al zecelea pas te invităm să fii creativ și să modifici jocul așa cum dorești!