Fundația Orange

Materiale validate


Digitaliada vă pune la dispoziție materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare de la clasele I-VIII. 

Aceste resurse au fost înscrise în primele patru ediții ale concursului de materiale digitale educaționale și au fost validate științific de membrii juriului. 

Utilizând filtrele de mai jos, poți căuta materiale indicând disciplina, clasa, categoria, tipul de lecție, gradul de dificultate sau județul, poți vizualiza materialele educaționale digitale după unul sau mai multe criterii. 


Relieful României - caracteristici generale

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, IV

„Relieful României - Caracteristici generale” este o lecție interactivă creată pe platforma Livresq, cu scopul de a veni în sprijinul elevilor, lecția fiind accesibilă atât online cât și offline.

Țărmurile Africii

Geografie
GEOGRAFIE, VII

Este un exercițiu de verificare a cunoștințelor referitoare la țărmurile Africii.

Africa

Geografie
GEOGRAFIE, VII

Este un joc-test de verificare a cunoștințelor referitoare la relieful Africii, realizat în aplicația Kahoot.

Relieful Africii

Geografie
GEOGRAFIE, VII

Exercițiu de verificare a cunoștințelor obținute la oră.

Un Tur Virtual al Sistemului Solar

Geografie
GEOGRAFIE, V

Explorează Sistemul Solar, află lucruri interesante despre planete și vizionează peisaje spectaculoase!

3psilon Vision - platformă web interactivă

Geografie
GEOGRAFIE, VII

Platforma 3psilon Vision aduce mai aproape de elevi o multitudine de informații, harți și diagrame oficiale de la NASA, într-un format vizual unic, atractiv și personalizat.

Eyes in the Sky

Interdisciplinar
GEOGRAFIE, VI, VII, VIII

Site-ul „Eyes in the Sky” este creat pentru a conștientiza elevii despre importanța sateliților artificiali de a monitoriza Pământul, oceanul, situațiile de urgență, atmosfera, schimbările climatice, dar și pe cele care pot afecta securitatea.

Geo-Cool

Geografie
GEOGRAFIE, V, VI

Manual digital de geografie fizica

Călător prin România

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, II, III, IV

Este un joc didactic (online/fizic) cu ocazia unor evenimente istorice: Ziua Națională, Ziua Unirii. Elevii au de pregătit pentru activitate un proiect în care să prezinte asemenea unui ghid turistic un loc vizitat din România. Pentru a străbate cele 9 regiuni istorice vor rezolva sarcini didactice.

Proiect de lecție geografie la clase simultane (V-VIII)

Geografie
GEOGRAFIE, V, VI, VII, VIII

Proiectul de lecție propus de mine este pentru clase simultane (V-VIII)

Orizontul si linia orizontului

Geografie
GEOGRAFIE, IV

Materialul propus de mine este realizat în aplicația Book Creator vizează definirea termenului de „orizont” și „linia orizontului”, lecție predată la disciplina geografie la clasa a IV-a. Materialul este obiectiv, ușor de înțeles, aplicabil pentru nivelul elevilor din ciclul primar.

Blog educativ „Mînecuța cu idei”

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I, II, III, IV

În luna mai 2020 am creat un blog educativ în care am postat scenarii didactice, idei pentru ședințele cu părinții, jocuri interactive. Cele mai multe resurse îmbracă forma unui PowerPoint, dar găsesc linkuri și către alte aplicații digitale: Bookcreator, Livresq, jocuri Wordwall, LearningApps.