Digitaliada vă pune la dispoziție materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare de la clasele I-VIII.
Aceste resurse au fost înscrise în primele 6 ediții ale concursului de materiale digitale educaționale și au fost validate științific de membrii juriului.
Utilizând filtrele de mai jos, poți căuta materiale indicând disciplina, clasa, categoria, tipul de lecție, gradul de dificultate sau județul, poți vizualiza materialele educaționale digitale după unul sau mai multe criterii.
Materialul este un proiect didactic al unei lecții mixte pentru clasa a VI-a ce are ca temă Textul descriptiv în versuri. Respectă programa de limba și literatura română actuală (OMEN nr.3393 / 28.02.2017) și folosește ca text suport „Balul pomilor” de Dimitrie Anghel.
Daniela-Aurora Ghiță
Școala Gimnazială Nr. 1, Galați
Prezentarea conține agenda ședinței cu părinții. Este o activitate desfășurată în comun, părinții și elevii clasei, deoarece copiii și-au dorit să afle ce se întâmplă la ședințe, ce facem noi acolo.
Carmen Alexandra Miricioiu
Colegiul Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino”, Dâmbovița
Transilvania - Domni și Quiz este o aplicație offline de cultură generală care conține informații cu privire la peste 40 de voievozi, principi și guvernatori ai Transilvaniei. Totodată, prin intermediul Quiz-urilor, aplicația permite consolidarea cunoștințelor și îmbogățirea vocabularului.
Marius-Cristian Constantin
București
Propun câteva jocuri/simulări interactive PhET, create pe platforma Nearpod, pentru disciplina matematică.
Tudor Octavian
Dâmbovița
Materialul reprezinta un joc prin intermediul căruia elevii recunosc si diferențiază cele două categorii de substantive: proprii și comune.
Cojocaru Iuliana Daniela
Școala Profesională ”Areta Teodorescu”, Ialomița
În acestă lectie sunt prezentate noțiuni elementare de geometrie plană: puncte, drepte, plane, segmente, unghiuri, poligoane, dar și corpurile geometrice.
BEJENARU FELICIA
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 MOTRU, Gorj
Materialul creat sub formă de site are ca scop realizarea unei colecții de teste pentru recapitularea noțiunilor importante la finalul clasei a III-a.
DanaPopaArta
Sibiu
Cum ar fi să aflați că descoperirea numerelor iraționale l-a făcut pe Pitagora să-și omoare discipolul favorit? Introducerea noțiunii de numere iraționale cu ajutorul unei povești din Grecia Antică.
Stroia Tiberiu
Hunedoara
Este o fișă creată la Matematică, pentru lecția „Adunarea numerelor naturale în concentrul 0-1.000.000, fără trecere peste ordin”. Exercițiul este conceput pentru elevii clasei a IV-a.Omologată ca mijloc de învățământ pentru nivel primar: rezoluția Ministerului Educației nr. 78.291/10/18.01.2022
Borș Elisabeta Edit
Școala Gimnazială Apold, Mureș
Indiderent de vârstă, experimentul fascinează și este esențial în înțelegerea chimiei. Practic, experimentul îi ajută pe elevi să vizualizeze și să înțeleagă mult mai ușor scrierea ecuațiilor chimice.
STROIA TIBERIU
Hunedoara
În următorul material video sunt prezentate articole de mobilier, de bază, ale casei. Imaginile sunt însoțite de cuvinte reprezentând respectivele obiecte cât și pronunția acestora în limba engleză. Acest material se adresează elevilor din clasele a II-a si a III-a.
Stefan Mihai Octavian
Scoala Profesionala Traian, Ialomița