Digitaliada vă pune la dispoziție materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare de la clasele I-VIII.
Aceste resurse au fost înscrise în primele patru ediții ale concursului de materiale digitale educaționale și au fost validate științific de membrii juriului.
Utilizând filtrele de mai jos, poți căuta materiale indicând disciplina, clasa, categoria, tipul de lecție, gradul de dificultate sau județul, poți vizualiza materialele educaționale digitale după unul sau mai multe criterii.
Materialul a fost conceput pentru a veni în sprijinul formatorilor din cadrul proiectului CRED unde 55.000 de dascăli participă la cursuri de formare. Din cauza pandemiei cursul se desfășoară, anul acesta, exclusiv online, motiv pentru care sesiunile de formare au trebuit adaptate.
Rusz Delia Corina
Școala Profesională „George Coșbuc”, Satu Mare
Campania noastră se adresează cadrelor didactice care vor să își îmbunătățească relația cu noile tehnologii de predare, venind în sprijinul acestora cu tutoriale informative axate pe soluții la probleme punctuale în predarea online.
Vlad Bolea
Timiș
„Dulcea potrivire a cuvintelor” necesară în exprimarea artistică literară trebuie cultivată din fragedă pruncie. Deschidem cartea, spre a afla ce au gândit alții, extragem informațiile esențiale, apoi închidem cartea - spre a deschide calea gândurilor noastre așternute în caietele de lucru.
Codruț Morariu
Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Mureș
Materialul realizat în PowerPoint este conceput pentru predarea online, interactivă, pentru clasa a 7-a. Competențe specifice vizate:
- Identificarea relației între puterea cu exponent 2 și rădăcina pătrată a unui număr natural;
- Utilizarea algoritmului de introducerea/scoaterea factorilor de sub radica
Koncsárd Anna
Liceul Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde”, Maramureș
Trăim cu toții vremuri tulburi generate de incertitudinea zilei de mâine. Cât timp avem o misiune, avem o profesie nobilă, haideți să o arătăm, făcând din școala online o poveste plăcută, de care să se bucure mereu elevii noștri de azi, adulții de mâine. Să-și amintească cu drag peste timp.
Rusu Irina
Școala Gimnazială „Ion Creangă”, Bacău
Explorează Sistemul Solar, află lucruri interesante despre planete și vizionează peisaje spectaculoase!
Cosmin Dumitru
Sibiu
Materialul, elaborat în conformitate cu prevederile programei și vizând atingerea unui nivel intermediar de deținere a competențelor specifice 4.1., 4.2., 4.3. și 4.4. din programă, propune elevilor de clasa a VII-a inițierea, exersarea, consolidarea cunoștințelor despre pronume.
Florentina Stoian
Școala Gimnazială Nr. 10, Galați
Am realizat un demers didactic de tip ERR, pentru o lecție la Limba română. Prezentarea e făcută cu aplicația Bookcreator.
Competențe specifice: 1.1, 1.4, 2.4, 3.2, din programa de CLR, clasa a II-a.
Acest tip de lecție poate fi utilizat pentru predarea online.
Anuța Roșca
Colegiul Național Pedagogic , Maramureș
Revista Pretzels în format PowerPoint, combină in paginile sale creativitatea, ambitia și pasiunea pentru scris a grupului nostru de elevi de la C.N. Gh. Țițeica, cu scopul de a-i pregati pe viitorii liceeni pentru cei mai fascinanți ani din viața lor.
Dincă Antonia-Ștefania
Mehedinți
Materialul reprezintă un model de bună practică în utilizarea și integrarea platformei ThingLink la clasă, dar și în activitățile extrașcolare. Oferă idei diverse cu activități și proiecte de Crăciun, dezvoltând competențele digitale celor ce doresc să ofere un astfel de cadou digital.
Mariana Lazăr
Școala Gimnazială Nr. 2 „Diaconu Coresi”, Brașov