Digitaliada vă pune la dispoziție materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare de la clasele I-VIII.
Aceste resurse au fost înscrise în primele patru ediții ale concursului de materiale digitale educaționale și au fost validate științific de membrii juriului.
Utilizând filtrele de mai jos, poți căuta materiale indicând disciplina, clasa, categoria, tipul de lecție, gradul de dificultate sau județul, poți vizualiza materialele educaționale digitale după unul sau mai multe criterii.
Revista Pretzels în format PowerPoint, combină in paginile sale creativitatea, ambitia și pasiunea pentru scris a grupului nostru de elevi de la C.N. Gh. Țițeica, cu scopul de a-i pregati pe viitorii liceeni pentru cei mai fascinanți ani din viața lor.
Dincă Antonia-Ștefania
Mehedinți
Materialul propune o abordare interactivă de predare/învățare/evaluare, la clasa a II-a, a formelor de relief. Materialul de curs a fost realizat cu ajutorul instrumentelor digitale oferite de platforma educațională Wand.education, fiind riguros documentat metodic și științific.
Morariu Crina
Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Mureș
Campania noastră se adresează cadrelor didactice care vor să își îmbunătățească relația cu noile tehnologii de predare, venind în sprijinul acestora cu tutoriale informative axate pe soluții la probleme punctuale în predarea online.
Vlad Bolea
Timiș
Materialul, elaborat în conformitate cu prevederile programei și vizând atingerea unui nivel intermediar de deținere a competențelor specifice 4.1., 4.2., 4.3. și 4.4. din programă, propune elevilor de clasa a VII-a inițierea, exersarea, consolidarea cunoștințelor despre pronume.
Florentina Stoian
Școala Gimnazială Nr. 10, Galați
Exercițiu de verificare a cunoștințelor obținute la oră.
Zaharia Zoica
Școala Gimnazială „Dan Barbilian”, Galați
* Suită de activități de învățare
* Povestea lui Jack și a vrejului de fasole
* Despre perseverență și curaj
* Motivare, bucurie, succes, împlinire
Gabriela Krișan
Școala Gimnazială Nr. 7, Maramureș
Snakes and Ladders este un board game oferit ca template de către aplicația genial.ly https://app.genial.ly/dashboard care aplică principiul de gamification în activitatea didactică. Am introdus în această activitate conținuturi de recapitulare pentru limba engleză în consolidarea cunoștințelor.
Moldoveanu Georgiana
Colegiul Național „Nicolae Grigorescu”, Prahova
Adresat elevilor din ciclul gimnazial, acest set de resurse didactice digitale abordează tema siguranței pe Internet și poate fi folosit cu succes atât în predarea sincronă, cât și asincronă, în cadrul orelor de limba engleză sau a cursurilor opționale integrate.
A. S.
București
Lecția cuprinde o suită de activități interactive, adresate elevilor de clasa I - activități de citire și scriere a sunetului și literei T, asocierea literei cu un simbol, un video Stop Motion, resurse tip acordeon și chestionar tip plasare, pentru recunoașterea literei T.
Gabriela Krișan
Școala Gimnazială Nr. 7, Maramureș
Tot ceea ce se află în jurul nostru nu ar fi existat dacă nu ar fi fost lumina. Lumina este esențială pentru viață. Dar de unde provine ea? Cum se manifestă? Răspunsul la aceste întrebări și la multe altele, îl puteți găsi în acest material.
Mihai
Neamț
„Dulcea potrivire a cuvintelor” necesară în exprimarea artistică literară trebuie cultivată din fragedă pruncie. Deschidem cartea, spre a afla ce au gândit alții, extragem informațiile esențiale, apoi închidem cartea - spre a deschide calea gândurilor noastre așternute în caietele de lucru.
Codruț Morariu
Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Mureș
Materialul propus fixează cunoștințele privind formele de afirmativ, negativ și interogativ ale verbului „Have got”. Elevii vor alege varianta corectă în funcție de cerință. Materialul este utilizat la finalul unității de învățare cu scopul de a consolida cunoștințele într-un mod plăcut și antrenant.
Ștefan
Școala Profesională, Ialomița