Fundația Orange

Alte resurse


Această secțiune cuprinde materialele educaționale transmise în afara concursului #Digitaliada de către persoane implicate în dezvoltarea și/sau utilizarea mijloacelor educației digitale.


Monumente și locuri istorice incluse în patrimoniul UNESCO

Istorie
ISTORIE, IV

Proiect didactic care se încadrează la aria curriculară Om și societate, disciplina Istorie, având ca discipline integrate Geografia, Educația civică, Muzica și mișcarea. Lecția poate fi desfășurată atât online, cât și în format fizic, fiind integrate aplicații online.

Forța Arhimede

Fizică
FIZICĂ, VII

Genially este un instrument pentru a preda și a învăța prin materiale interactive.

Adverbul

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VII, VIII

Materialul propus conține informații despre adverb. Noțiunile pot fi folosite pentru predarea și consolidarea cunoștințelor despre adverb la clasa a VII-a, dar și pentru clasa a VIII-a (în vederea pregătirii pentru examenul de Evaluare Națională).

„Călători prin România”

Altă disciplină
ALTĂ DISCIPLINĂ, I

RED „Călători prin România” este resursa potrivită pe care o putem folosi cu ocazia zilei de 1 Decembrie - Ziua Națională a României. Materialul este potrivit pentru învățământul primar, o prezentare simplă care cuprinde informațiile esențiale pe care trebuie să le asimileze elevii.

Presiunea atmosferică

Fizică
FIZICĂ, VII

Livresq.co utilizează imagini, galerii, casete de text, chestionare, videoclipuri, fișiere audio, ferestre pop-up, gif-uri, iframes, tabele, șabloane.

Mecanisme simple

Fizică
FIZICĂ, VII

Va propun genially, cu ajutorul caruia puteti invata intr-un mod atractiv fizica, utilizand animatii, activitati interactive si jocuri. Cu ajutorul lui va puteti auto-evalua sau puteti invata prin incercare.

Textul literar

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, II

textul literar

Cavalerii - activitate de învățare

Istorie
ISTORIE, V

Activitate de învățare aplicativă folosită în timpul orei la lecția "Cavalerii".

Mihai Viteazu

Istorie
ISTORIE, IV

Materialul a fost creat în scopul aprofundării/evaluării cunoștințelor istorice despre domnitorul Mihai Viteazu. Se adresează elevilor și profesorilor.

Scoala Online

Dezvoltare personală
DEZVOLTARE PERSONALĂ, IV

Materialul se adreseaza elevilor si parintilor oferind cateva sfaturi pentru a usura invatarea online.

Viteza medie

Fizică
FIZICĂ, VI

Viteza medie - evaluare

Guten Appetit!

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V

Test cu 10 itemi pentru elevii clasei a V-a care studiază limba germană modernă ca limba 2. Acest test poate fi utilizat la o lecție de predare/recapitulare pe tema „Essen und trinken”.