Astăzi stăm de vorbă cu Claudia Mazilu, profesoară de Educație muzicală, pian și canto la Școala italiană Aldo Moro din București și câștigătoarea secțiunii Conținut Video pentru învățământ gimnazial în cadrul concursului #Digitaliada 5.
Astăzi stăm de vorbă cu Claudia Mazilu, profesoară de Educație muzicală, pian și canto la Școala italiană Aldo Moro din București și câștigătoarea secțiunii Conținut Video pentru învățământ gimnazial în cadrul concursului #Digitaliada 5.
„Una dintre primele surprize a fost la geometrie în clasa a VI-a: elevii mai puțin interesați au ajuns să aștepte cu interes orele de matematică." povestesc plăcut surprinși profesorii de la Școala Gimnazială Petriș.
Astăzi stăm de vorbă cu Ciprian Ittu, profesor de matematică și informatică la Școala Gimnazială Poiana Mărului, județul Brașov și unul dintre cei trei formatori ai cursurilor acreditate Digitaliada.
Simona Roșu predă Matematică și Informatică la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, structură a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Luchian” din Piscu, Galați. Fiind unul dintre primii profesori Digitaliada, ne-a povestit ce înseamnă acest lucru pentru ea.
Școala virtuală a ridicat multe provocări elevilor și profesorilor, dar și unele beneficii. Și unii și ceilalți au devenit mai conștienți că device-urile pot fi nu doar sursă de divertisment, ci și o sursă de informare și de învățare.
Florin Viu este profesor de Chimie și Biologie la Școala Gimnazială „Nicolae Stoleru” din Baia, județul Suceava. Este pentru a doua oară câștigător la concursul #Digitaliada, de data aceasta obținând premiul la categoria Popularitate.
Au aflat despre Digitaliada de la Inspectoratul Școlar Județean. „Un proiect de la Fundația Orange, cu foarte mulți parteneri”, asta era tot ce știau și au reușit să aplice cu 5 minute înainte să expire termenul limită.
Începutul lui 2021 a însemnat pentru noi și începerea cursului acreditat de Ministerul Educației și Cercetării numit „Dezvoltarea și evaluarea competențelor elevilor prin utilizarea instrumentelor digitale”.
„Ce vrei să te faci când o să fii mare?” este una dintre primele întrebări pe care le aude un copil care începe să descopere și să înțeleagă lumea.
Am vrut să vedem perspectiva unui tânăr câștigător la cea de-a cincea ediție a concursului #Digitaliada, așa că am stat de vorbă cu Vlad Udrescu. Vlad a absolvit liceul în Târgu Jiu și studiază Computer Science la University College din Londra.
De aproape 200 de ani, copiii din Șieu mergeau la școală după o rutină clară, ghidați cu blândețe de dascăli deprinși cu metode tradiționale de predare. Până într-o zi...
„Nu cerem de la nimeni virtuți pe care nu le are, le cultivăm și le creștem pe cele ce le are fiecare.” Este principiul pedagogic după care se ghidează Școala „Nicolae Russu” din Sita Buzăului, Covasna și, mai ales, directoarea ei, Cătălina Stoica.