Fundația Orange

Concurs


Concursul #Digitaliada este derulat de către Fundația Orange pentru a încuraja dezvoltarea și promovarea materialelor educaționale digitale.

În cadrul acestui concurs vor fi premiate cele mai inovative materiale educaționale digitale ce pot fi utilizate în mod liber și gratuit în lucrul cu elevii la clasă. 

Participarea la concurs este condiționată de completarea formularului dedicat și de încărcarea pe platformă a unor materiale originale. Pot fi depuse aplicații software, conținut digital de tip video/imagine și planuri de lecție. Fiecare participare la concurs presupune în mod obligatoriu încărcarea pe platformă a cel puțin un material dintre cele indicate.

Persoanele sub 18 ani nu pot înscrie materiale și nu pot participa la concurs. 

 

Pentru mai multe informații despre condițiile de participare și modul de desfășurare a concursului vă rugăm să consultați regulamentul de concurs.


Consultă regulamentul de concurs3, 2, 1…Start către planeta Marte! V 2.0

GEOGRAFIE, FIZICĂ, VII, VIII

Lecția propusă este utilă pentru descoperirea diferitelor caracteristici ale sistemului solar, în special a planetei Marte, folsind platforma Inspiring Science Education / portal.opendiscoveryspace.eu și a instrumentului e-learning Google Earth / earth.google.com ce ne transpune într-o realitate virtuală în care putem explora lucruri noi referitoare la tematica abordată.
Datorită complexității subiectului propus, planul de lecție poate fi folosit inter și/sau transdisciplinar - astronomie, tehnologie, geografie, fizică, biologie, istorie, etc., motivarea elevilor și atitudinea pozitivă reprezentând punctul de plecare al acestui demers didactic. Pornind de la conținutul științific și folosind aplicațiile propuse, elevii vor fi implicați individual sau pe echipe în activități de colaborare, comunicare, creație care se vor materializa în realizarea mai multor materiale digitale transdisciplinare cu implicare în viața reală.

Mai mult
Tănăsescu Gabriela-Violeta
Școala Liceul Teoretic , Constanța

Proiect didactic

ROMÂNĂ, VII

Proiectul vizeaza formarea deprinderii de exprimare a unei opinii argumentate.

Mai mult
IC Andreica
Școala Scoala gimnaziala, Cluj

Găsește numărul prim !

MATEMATICĂ, V, VI

Joc de recunoaștere a numerelor prime

Mai mult
Sorin Borodi
Școala Liceul Teoretic , Cluj

Găsește pătratul perfect !

MATEMATICĂ, V, VI

Joc de recunoastere a patratelor perfecte

Mai mult
Sorin Borodi
Școala Liceul Teoretic , Cluj

Radicali - Aplicație .apk

MATEMATICĂ, VII

Aplicația este realizată pentru dispozitive ce rulează sistemul de operare Android.

Mai mult
Ana D.
Școala Școala Gimnazială Murighiol, județul Tulcea, Tulcea

Numărul π

MATEMATICĂ, INFORMATICĂ ŞI TIC, VII, VIII

O lecție aplicativă de Matematică, care realizează conexiuni în domeniile Geometriei, Algebrei, Trigonometriei, Programării și Fizicii. Tema lecției se referă la determinarea primelor zecimale ale numărului Pi, un număr cu semnificații multiple în Matematică și Științe.

Mai mult
Daly Marciuc
Școala Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Satu Mare, Satu Mare