Fundația Orange

Media


„Facem un pas înainte, cei din rural, încercând să ne apropiem de cei de la oraș” – profesor de matematică, Gabriela Brenciu

„Facem un pas înainte, cei din rural, încercând să ne apropiem de cei de la oraș” – profesor de matematică, Gabriela Brenciu

„M-am implicat în proiectul Digitaliada pentru a provoca elevii din școală, din mediul rural, în aplicarea matematicii cu ajutorul tabletelor", ne-a marturisit Gabriela Brenciu, de la Școala Gimnazială Sânpetru, județul Brașov.

Profesoara de matematică spune că proiectul a cucerit elevii de la Școala Sânpetru și consideră că formările Digitaliada sunt foarte utile pentru profesori pentru că în acest fel ei se pot pregăti pentru ore ca să le ofere elevilor tot ce este mai bun. 

 

Digitaliada: Care sunt beneficiile proiectului Digitaliada?

Prof. Gabriela Brenciu: Cumva în acest fel facem un pas înainte, cei din rural, încercând să ne apropiem de cei de la oraș. Ca profesori, nu putem sta pe loc, pentru că atunci, la un moment dat,  vom fi depășiți de proprii noștri elevi. Profesorul trebuie să se pregătească pentru orele pe tabletă, necesită o pregătire și trebuie să recunosc că proiectul acesta, Digitaliada, ne-a creat oportunitatea unor formări foarte aplicate. 

Digitaliada: Cum au primit elevii din școală integrarea tehnologiei la ora?

Prof. Gabriela Brenciu:
Proiectul a cucerit elevii din școala noastră, interacțiunea crește, ei sunt dezinvolți, orele sunt foarte atractive și totul se desfășoară într-un mediu nonformal, cel puțin așa îl percepi ei. Atunci când elevii termină un test și sunt evaluați le place să vadă acel "A" sau "excelent" obținut la test. Și ridică tableta. Acum, rezultatele unui test se văd pe loc, spre deosebire de lucrările scrise.

Digitaliada: Cum au fost sesiunile de formare la care ați participat?

Prof. Gabriela Brenciu:
Formările Digitaliada sunt foarte aplicate și subliniază utilitatea extraordinară a Ghidurilor Digitaliada, cele care ajută cadrele didactice în planificarea folosirii aplicațiilor și tehnologiei potrivite la clasă.Fără aceste formări nu am fi putut face față chiar și elevilor, care cum au auzit de Digitaliada au intrat pe site și au descoperit destul de multe. Și atunci, ca să nu ne simțim depășiți, trebuie să fim tot timpul informați și pregătiți.