Digitaliada este cel mai amplu program gratuit de educație digitală din România, ce încurajează folosirea la clasă a metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educativ, pentru a crește performanțele școlare ale elevilor de gimnaziu.
Programul Digitaliada este derulat și implementat de Fundația Orange, cu avizul Ministerului Educației.
Digitaliada este un program inovator de educație digitală care vizează împuternicirea atât a profesorilor, cât și a elevilor cu abilități digitale, încurajând învățarea interactivă și creșterea performanței academice printr-o combinație de formare a profesorilor, conținut digital și tehnologie educațională.
În ultimii ani programul a adunat:
Programul are două mari componente:
Platforma Digitaliada încurajează crearea și partajarea de conținut educațional liber ce poate fi folosit de orice persoană din România, în mod gratuit și interactiv.
Materialele digitale educaționale realizate în cadrul proiectului de experți educaționali sau profesori activi în sistemul de învățământ, reprezintă resurse valoroase create conform programei școlare în vigoare.
Urmărește ghidul de utilizare al platformei și crează simplu și rapid un cont de utilizator pentru a accesa materialele de care ai nevoie în www.platformadigitaliada.ro.
Platforma Digitaliada este locul unde directorii, profesorii, părinții și elevii au un cadru de predare, consolidare și testare interactiv, în timp real și complet gratuit.
Concursul de materiale digitale premiază pasionații care dezvoltă conținut educativ original și open source. Concursul se adresează în principal cadrelor didactice din România, dar și tuturor persoanelor interesate să creeze și să distribuie materiale didactice în format digital. Cele mai bune materiale digitale sunt premiate cu echipamente electronice și IT.
Descoperă toate resursele câștigătoare din edițiile anterioare în platformadigitaliada.ro.
Concursul se adresează elevilor în vârstă de peste 14 ani, profesorilor din România și tuturor celor care își doresc să creeze și să pună la dispoziția tuturor materiale didactice în format digital pentru clasele I-VIII.
Care sunt categoriile de concurs?
Școlile Digitaliada
De la proiectul-pilot lansat în 2016 în 10 școli din mediul rural, Digitaliada s-a extins în fiecare an și a ajuns la 101 școli gimnaziale – partenere, care sunt sprijinite să adopte și să utilizeze la clasă resurse digitale, în urma sesiunilor de formare cu profesorii.
Dacă vrei ca școala ta să facă parte din rețeaua Digitaliada, pentru a primi acces la sesiunile de formare pentru profesori, la trainingurile susținute de specialiști din domeniul educației și la evenimente locale pentru împărtășirea de bune practice în comunitate, va trebui sa completezi un formular cu informații despre școala și despre principalele nevoi sau provocări în implementarea tehnologiei digitale.
Vom reveni în următoarele zile cu formularul și cu informații suplimentare privind aderarea dumneavoastră în cadrul rețelei Școala Digitaliada.
Parteneri
Programul Digitaliada este derulat Fundația Orange și implementat alături de parteneri cu bogată expertiză în educație digitală, cu avizul Ministerului Educației.
Fundația Orange se implică în comunitate prin realizarea unor proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. Principala direcție de implicare a Fundației Orange o reprezintă educația digitală. De asemenea, Fundația Orange susține integrarea socială a persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau de auz. Ȋmpreună cu instituții și organizații non-guvernamentale specializate, Fundația Orange dezvoltă proiecte de educație, cultură și incluziune socială: