Peste 15.000 de profesori au testat deja sute de lecții și teste grilă pentru Evaluarea Națională, dar și sesiuni de robotică, matematică, fizică sau limba română, toate în acord cu programa școlară și disponibile gratuit pe PlatformaDigitaliada.ro.
Peste 15.000 de profesori au testat deja sute de lecții și teste grilă pentru Evaluarea Națională, dar și sesiuni de robotică, matematică, fizică sau limba română, toate în acord cu programa școlară și disponibile gratuit pe PlatformaDigitaliada.ro.
Aplicarea tehnologiilor smart la clasă a devenit una dintre marile provocări ale profesorilor și directorilor de școală, după dotarea școlilor cu instrumente digitale prin PNRR sau proiecte individuale.
Invazia copiilor asupra tehnologiei s-a produs la colțul Digitaliada special amenajat la 1uniFEST, în parcul IOR, alături de prietenii de la Radio Itsy Bitsy.
De Ziua Copilului, pe 1 iunie, îți dăm întâlnire în parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) din București, ca să ne bucurăm de soare și de copilărie. Am pregătit ateliere distractive în care vom folosi tehnologia pentru a "da în mintea copiilor".
Ne bucurăm să extindem familia Digitaliada spre inima Deltei, alături de Fundatia Orange și partenerii de la Muzeul Ivan Patzaichin, din Mila 23.
Am discutat la Euronews Romania despre educația digitală și importanța instrumentelor digitale în procesul de învățare la clasă. Profesorii Digitaliada fac diferența într-un sistem mult prea încărcat cu teorie!
Mediawise Society, în parteneriat cu Fundația Orange, prin programul Digitaliada, lansează cursul intensiv Mediawise4all, dedicat dobândirii competențelor avansate în cultură și educație media, adresat profesorilor și învățătorilor din întreaga țară.
Gândirea critică ar trebui să fie considerată o prioritate în educație. În Digitaliada, încurajăm profesorii să adopte metode de formare a gândirii critice la elevi, atît în predare cât și în evaluare.
Pandemia a forțat școlile din România să pună un accent mai mare pe tehnologie și pe educația digitală. Odată startul dat, profesorii cu imaginație și abilități în lucrul cu calculatorul au început să se transforme în creatori digitali.
Într-o eră în care tehnologia se află într-o continuă evoluție, abilitățile digitale devin esențiale pentru copiii din întreaga lume. În acest context, programul SuperCoders le oferă celor mici șansa de a deveni creatori de conținut.
Digitaliada, programul de educație digitală gratuit, susținut de Fundația Orange, a ajuns la cea de-a 7-a ediție. Cu fiecare nouă ediție platforma educațională Digitaliada se extinde, oferind materiale noi, conținut digital autentic și interactiv.
A început concursul Digitaliada 2023, dedicat profesorilor și elevilor de peste 14 ani, pasionați de tehnologie și care vor să-și facă cunoscute lecțiile interactive, resursele educaționale digitale pe care le-au creat.