Gheorghe Ciprian Ittu, director și profesor de matematică și TIC la Școala Gimnazială Nr. 1 Poiana Mărului din județul Brașov și formator Digitaliada, a fost prezentat de Ministerul Educației în cadrul rubricii săptămânale „Omul sfințește locul”.
Gheorghe Ciprian Ittu, director și profesor de matematică și TIC la Școala Gimnazială Nr. 1 Poiana Mărului din județul Brașov și formator Digitaliada, a fost prezentat de Ministerul Educației în cadrul rubricii săptămânale „Omul sfințește locul”.
În aceste momente de criză, Fundația Orange și Mind Education vin în sprijinul părinților și cadrelor didactice printr-o serie de webinarii care să îi ajute să comunice mai bine cu copiii în și despre contexte dificile.
Ajuns la cea de-a șasea ediție, concursul #Digitaliada premiază cele mai bune resurse digitale dezvoltate pentru educație de către profesori și elevi.
Înscrierile în concursul #Digitaliada 6.0 continuă. Creatorii celor mai bune resurse digitale sunt premiați cu echipamente electronice și IT, laptopuri, kituri de vlogging, smartphone-uri și tablete grafice, în valoare de aproximativ 8.900 de Euro.
Echipa Digitaliada a susținut un workshop în cadrul Conferinței Internaționale de Educație Nonformală INEC 2021 unde a prezentat funcționalitățile platformei și folosirea resurselor digitale pentru evaluarea și predarea conținutului educațional.
Pentru anul școlar 2021-2022, aplicațiile recomandate de către experții din proiect urmăresc dezvoltarea gândirii algoritmice, prin aplicațiile de TIC, și dezvoltarea creativității și a înțelegerii practice prin aplicațiile de matematică.
Constantin Ichim este profesor de TIC și directorul Școlii Gimnaziale „Samson Bodnărescu” din Gălănești. Astăzi ne povestește din experiența sa ca formator pentru cursul acreditat Digitaliada pentru cadrele didactice din învățământul preunivesitar.
Anișoara Apostu este profesoară de informatică și TIC la Școala „Dimitrie Luchian” din Piscu, Galați și formator Digitaliada. Am invitat-o să ne împărtășească motivația sa și impresiile după primele grupe de curs încheiate.
Săptămâna aceasta revenim la poveștile școlilor Digitaliada și ne oprim la Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu din județul Bacău, pentru a descoperi ce au însemnat cei patru ani de program pentru profesori și elevi.
Astăzi vorbim cu Aura Bârdeș, profesoară de matematică și TIC la Școala Gimnazială Corbii Mari din Dâmbovița și formator Digitaliada pentru cursul acreditat „Dezvoltarea și evaluarea competențelor elevilor prin utilizarea instrumentelor digitale”.
Săptămâna aceasta ne oprim în județul Iași, la Școala Gimnazială din Muncelu de Sus, pentru a povesti despre ce a însemnat Digitaliada pentru profesori și elevi, dar și provocările pe care i-a motivat să le depășească.
Școala Gimnazială „Dimitrie Negruțiu” din Pogonești s-a implicat mereu în proiecte educative, „dar niciunul de amploarea Digitaliadei”, mărturisește chiar doamna directoare Cristina Păvălescu, după aproape 4 ani plini de schimbări pozitive.