Fundația Orange

Testimoniale


Alin Neșa, prof. TIC, Școala Gimnazială „Nicolae Russu” Sita Buzăului, Covasna

Alin Neșa, prof. TIC, Școala Gimnazială „Nicolae Russu” Sita Buzăului, Covasna

De profesie inginer, Alin Neșa deține o diplomă în Informatică aplicată, obținută la Universitatea „Transilvania” din Brașov. A urmat cursurile programului de master în management educațional, la Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu și are o vechime în învățământ de 26 de ani. Are competențe de desen tehnic și grafică pe calculator. În 2003, cu ajutorul unor calculatoare donate, a înființat primul laborator de informatică al școlii din Sita Buzăului.  

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Prof. Alin Neșa: În ziua de azi, calculatorul a devenit indispensabil pentru fiecare dintre noi. Așa cum elevii noștri cunosc cele mai noi jocuri și aplicații pe telefon sau calculator, la fel și noi dascălii trebuie să ne perfecționăm și să fim conectați la nou, să le stârnim curiozitatea și plăcerea de a învăța cu ceea ce le place lor cel mai mult, tehnologia modernă. 

Digitaliada: De ce este relevant pentru dvs. să participați la Digitaliada?

Prof. Alin Neșa: Acest proiect ne oferă șansa de a avea un laborator complet echipat, în care elevii și profesorii pot desfășura ore atractive, moderne  și care oferă acces la informație copiilor defavorizați din mediul rural. 

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați selecta?

Prof. Alin Neșa: În 2003 am absolvit cursurile postuniversitare în specialitatea informatică și tot în acest an am înființat primul laborator de informatică în această școală, cu calculatoare obținute dintr-o donație. De 14 ani predau TIC-ul ca disciplină opțională iar în calitate de formator am pregătit și consiliat cadrele didactice pentru utilizarea corespunzătoare a calculatoarelor. Copii vin cu plăcere la orele de informatică și au obținut rezultate deosebite la olimpiada de TIC, la nivel județean și național.