Fundația Orange

Media


Andrea Cătinean, prof de mate: Copiii sunt fascinați de ideea de digital, abia așteaptă să avem oră

Andrea Cătinean, prof de mate: Copiii sunt fascinați de ideea de digital, abia așteaptă să avem oră

Andrea Cătinean, profesor de matematică și TIC la Școala Gimnazială Șieu din Bistrița Năsăud este foarte entuziasmată de implementarea proiectului Digitaliada în școala sa.

Este de părere că mijloacele digitale implementate au îmbunătățit considerabil atât predarea și învățarea, cât și evaluarea. "Elevii sunt fascinați, iar cu ajutorul proiectului Digitaliada am reușit să reducem și absenteismul", ne-a mărturisit Andrea Cătinean.

Digitaliada: Care sunt beneficiile proiectului Digitaliada?

Andrea Cătinean: Predarea digitală mă ajută foarte mult să îi susțin pe copii, să îi fac să iubească matematica. Acum, am redus și absenteismul, copiii nu mai lipsesc. Ei sunt fascinați de ideea de digital, abia așteaptă să avem oră. ÎI ajută foarte mult, e chiar un avantaj că se pot pregăti mult mai bine pentru Evaluarea Națională. Cu aceste mijloace digitale este mult mai ușor, este aproape de 3 ori mai simplu să creștem și să ajungem la Evaluarea Națională pregătiți.  Învață și inteleg mai bine noțiunile pe care le predăm.

Digitaliada: Cum au fost sesiunile de formare la care ați participat?

Andrea Cătinean: La Sibiu la formare a început provocarea pentru mine. Am fost foarte fericită că am aflat multe informații noi acolo pe care apoi să le pot aplica și cu copiii. O evoluție fantastică din toate punctele de vedere. Pe mine în predare mă ajută foarte mult. 

Digitaliada: Ce s-a schimbat după implementarea proiectului Digitaliada?

Andrea Cătinean: Am scos fișele de lucru. Nu mai trebuie să îmi pregătesc de acasă fișele de lucru pentru că aplicațiile sunt aproape la fiecare unitate de învățare. La final de lecție stiu că am pe tabletă fișa de lucru. E un plus și pentru mine și pentru ei pentru că au dispărut foile. Nu mai vine doamna profesoară cu fișele alea încărcate cu multe exerciții. Sunt mult mai fascinați și le place mai mult. Cu ajutorul Digitaliada ne dezvoltăm mai multe lucruri, nu doar învățam la matematică. Copiii devin mai creativi, au un simț al răspunderii mai mare. Cu ajutorul acestor mijloace digitale eu consider că am îmbunătățit și predarea și învățarea și evaluarea.