Fundația Orange

Arpegiul Major

Concurs

Claudia Mazilu

Trimis la 12.01.2021

Educație muzicală
EDUCAȚIE MUZICALĂ, VI MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Lecție este în strânsă legătură cu costrucția Gamei Majore, cu acordurile muzicale și tonalitatea și se încadrează în conpetența specifică Operarea cu elemente de scris-citit și limbaj muzical din Programa pentru clasa a VI-a la Educație Muzicală.Conținut video


Multimedia


Lecția debuteză cu o sonoritate cunoscută deja de către elevi, întâlnită la Aeroport. Scopul lecției este acela de a-i face conștienți de faptul că, întâlnim sonorități peste tot în jurul nostru.
Alte exemple prezente în lecție sunt: sonoritatea liftului sau al anunțurilor din gară.
Exemplificarea practică este realizată cu ajutorul pianului, dublată de notația pe portativ care face legătura firească spre partea teoretică.


Alte informații

Lecția prezintă și exemple de arpegii construite plecând de la alte sunete muzicale, astfel realizând că Arpegiul poate fi construit de pe oricare sunet natural sau alterat.


Claudia Mazilu, profesor de Educație muzicală

Scoala Italiana Aldo Moro, România, București

Trimis la 12.01.2021 - 20:19


Materiale similare

Natural, Harmonic and Melodic versions of a minor scale/Variantele naturale, armonice și melodice ale gamei la minor

Educație muzicală
EDUCAȚIE MUZICALĂ, IV, VI, VII, VIII

Aceasta este o lecție în limba englezã pentru elevii de liceu pe linia Cambridge care au ales muzica drept obiect de examen. Este o lecție care poate fi folositã și pe linie româneascã la clasele a VI-a și a VII-a de la școlile vocaționale sau generale.

Opera - originea și evoluția genului

Educație muzicală
EDUCAȚIE MUZICALĂ, IV, V, VI, VII

Set de materiale video aferente conținutului Opera - originea și evoluția genului, disciplina educație muzicală, clasa a VII-a