Fundația Orange

Das Perfekt - Perfectul compus în limba germană

Concurs

Sabina Iordache

Trimis la 28.01.2020

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Prin intermediul acestui material video elevii pot înțelege mai bine utilizarea timpului perfect compus – das Perfekt – în limba germană.Conținut video


Documente


În prima parte a materialului este explicat modul de formare și de utilizare a perfectului compus în limba germană - das Perfekt - și sunt ilustrate situațiile în care folosim verbele auxiliare ”haben” (a avea) sau ”sein” (a fi) pentru a forma acest timp.

Apoi elevii pot urmări o animație despre Peter, un personaj care descrie în câteva propoziții simple activitățile întreprinse cu o zi în urmă, folosind timpul Perfekt.

După vizionarea acestui material, elevii pot formula propoziții cu perfectul compus despre programul lui Peter sau despre activități personale efectuate la un moment de timp indicat de profesor (ieri, săptămâna/luna trecută etc.)


Alte informații

O parte din acest material video a fost deja publicat pe canalul meu de youtube, Super Deutsch: https://www.youtube.com/channel/UC7p1W-js5jY5ZOym556S4_Q, dar poate fi utilizat și în cadrul acestui concurs.


Sabina Iordache, profesor de Limbi moderne

Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu”, Romania, Calarasi, Călărași

Trimis la 28.01.2020 - 23:39


Materiale similare

Francophonie en pandémie

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VI, VII, VIII

20 Martie - Ziua Internațională a Francofoniei. Utilizând aplicația ADOBE SPARK, am realizat înregistrarea video atașată care reprezintă rezultatul activităților desfășurate cu elevii atât în clase, cât și în mediul online, în cadrul proiectului educațional "Francophonie en pandémie".

Animations

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VII

Crearea de conținut autentic, relevant pentru elevi se poate realiza foarte ușor prin folosirea aplicațiilor de genul Chatterpix sau Woki. Elevii utilizează imagini și text în contextul adecvat pentru a crea prezentări, descrieri, scurte monologuri sau interviuri. Este motivant și distractiv!