Fundația Orange

Das Perfekt - Perfectul compus în limba germană

Concurs

Sabina Iordache

Trimis la 28.01.2020

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Prin intermediul acestui material video elevii pot înțelege mai bine utilizarea timpului perfect compus – das Perfekt – în limba germană.Conținut video


Documente


În prima parte a materialului este explicat modul de formare și de utilizare a perfectului compus în limba germană - das Perfekt - și sunt ilustrate situațiile în care folosim verbele auxiliare ”haben” (a avea) sau ”sein” (a fi) pentru a forma acest timp.

Apoi elevii pot urmări o animație despre Peter, un personaj care descrie în câteva propoziții simple activitățile întreprinse cu o zi în urmă, folosind timpul Perfekt.

După vizionarea acestui material, elevii pot formula propoziții cu perfectul compus despre programul lui Peter sau despre activități personale efectuate la un moment de timp indicat de profesor (ieri, săptămâna/luna trecută etc.)


Alte informații

O parte din acest material video a fost deja publicat pe canalul meu de youtube, Super Deutsch: https://www.youtube.com/channel/UC7p1W-js5jY5ZOym556S4_Q, dar poate fi utilizat și în cadrul acestui concurs.


Sabina Iordache, profesor de Limbi moderne

Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu”, Romania, Calarasi, Călărași

Trimis la 28.01.2020 - 23:39


Materiale similare

La Grande Cérémonie du Passé Composé

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII, VIII

Gramatica poate fi amuzantă și chiar interesantă dacă e transpusă în povești. Este ceea ce își propune „La Grande Cérémonie du Passé Composé”, adică o mare ceremonie în Regatul Verbelor, unde ritualul inițierii (transformarea în perfect compus) presupune magie. Și povestea la trecut poate începe.

Students in the kitchen

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VIII

Materialul oferă informații necesare elevilor care se pregătesc să intre în domeniul profesional și tehnic , specializarea Ospătar(chelner) vânzător în alimentație. Este prezentat vocabularul obiectelor de inventar si imaginile aferente.