Fundația Orange

Das Perfekt - Perfectul compus în limba germană

Concurs

Sabina Iordache

Trimis la 28.01.2020

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Prin intermediul acestui material video elevii pot înțelege mai bine utilizarea timpului perfect compus – das Perfekt – în limba germană.Conținut video


Documente


În prima parte a materialului este explicat modul de formare și de utilizare a perfectului compus în limba germană - das Perfekt - și sunt ilustrate situațiile în care folosim verbele auxiliare ”haben” (a avea) sau ”sein” (a fi) pentru a forma acest timp.

Apoi elevii pot urmări o animație despre Peter, un personaj care descrie în câteva propoziții simple activitățile întreprinse cu o zi în urmă, folosind timpul Perfekt.

După vizionarea acestui material, elevii pot formula propoziții cu perfectul compus despre programul lui Peter sau despre activități personale efectuate la un moment de timp indicat de profesor (ieri, săptămâna/luna trecută etc.)


Alte informații

O parte din acest material video a fost deja publicat pe canalul meu de youtube, Super Deutsch: https://www.youtube.com/channel/UC7p1W-js5jY5ZOym556S4_Q, dar poate fi utilizat și în cadrul acestui concurs.


Sabina Iordache, profesor de Limbi moderne

Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu”, Romania, Calarasi, Călărași

Trimis la 28.01.2020 - 23:39


Materiale similare

Verbele cu prepoziții bicazuale în limba germană (animație)

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII, VIII

Această animație ajută elevii care învață limba germană să înțeleagă mai bine utilizarea verbelor cu prepoziții bicazuale (care cer folosirea dativului sau acuzativului): liegen, legen, stehen, stellen, sitzen, setzen, stecken și hängen.

Present Perfect vs. Past Tense

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII, VIII

Un film de prezentare interactiva si comparativa a timpurilor Present Perfect Simple si Continuous, Past Tense Simple si Continuous din limba engleza.