Fundația Orange

Media


Diana Sălăgean, profesor TIC: Nu mai văd copii plictisiți la școală

Diana Sălăgean, profesor TIC: Nu mai văd copii plictisiți la școală

Cadrele didactice de Școala Gimnazială Șieu din Bistrița Năsăud sunt încântate de proiectul Digitaliada.

Diana Sălăgean, profesor de fizică, chimie și TIC spune că se regăsește foarte mult în acest proiect și crede cu tărie că profesorii vin la școală pentru copii, iar scopul lor trebuie să fie acela de a evolua constant. 

Digitaliada: Ce înseamnă proiectul Digitaliada pentru dumneavoastră?

Prof. Diana Sălăgean: Mă regăsesc foarte mult în proiectul acesta pentru că am libertatea de a crea orice la oră, de a face lucruri noi. Mie îmi place, cel puțin la materia mea, să fac experimente. Pentru că nu am ocazia să le fac practic în fața lor, le facem virtual. Am știut că merită pentru copii și pentru noi și că ajută la procesul de învățare foarte mult. 

Digitaliada: Cum vedeți integrarea tehnologiei la oră?

Prof. Diana Sălăgean: Când facem experimente virtual, ne fixam anumite cunoștinte vizual pentru că foarte mulți copii învață vizual. Acesta este un al șaselea simț al copiilor din ziua de astăzi.  Ei când deschid o tabletă, un telefon sau un calculator știu exact unde trebuie să intre. Noi venim la școală pentru copii până la urmă. Dacă nu facem ceva să venim din urmă și să mergem deodata cu ei, nu am făcut nimic. Nu rezolv nimic dacă scriu două table și plec acasă. 

Digitaliada: Ce s-a schimbat după implementarea Digitaliada?

Prof. Diana Sălăgean: Se schimbă privirea copilului, de acolo vine tot. Dacă faci o oră tradițională o să vezi în fața ta o mulțime de copii plictisiți. Plictiseala, acesta este cuvântul pe care eu mi-am dorit să îl anulez din dicționar. Mi-am dorit să nu mai văd copii plictisiți la școală. Acum nu mai văd asta. E ok când se întâmplă altceva decât ora tradițională.