Fundația Orange

Testimoniale


Director Cătălina Stoica, Școala Gimnazială „Nicolae Russu” Sita Buzăului, Covasna

Director Cătălina Stoica, Școala Gimnazială „Nicolae Russu” Sita Buzăului, Covasna

Cătălina Stoica activează la Școala Gimnazială „Nicolae Russu” de 11 ani. Este licențiată în inginerie mecanică, la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, a urmat un program de reconversie profesională, la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, a obținut gradul didactic II și are o vechime în învățământ de aproape 24 de ani.

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Director Cătălina Stoica: Integrarea calculatorului în predarea matematicii reprezintă o nouă alternativă de învățare pentru elevi specifică secolului XXI, ce va conduce la dezvoltarea perspicacității, a creativității folosind o paletă diversă de software, a abilității de a lucra în echipă și cel mai important, îi pregătește pe elevi pentru viitor. Calculatorul poate fi folosit în toate momentele importante ale lecției și anume: la începutul lecției prin captarea atenției - stârnind curiozitatea elevilor despre noua lecție;în timpul predării noii lecții, la demonstrarea unor teoreme sau simularea reprezentării unor desene geometrice sau grafice și bineînțeles la autoevaluare , evaluare prin teste, PPT, chestionare online, proiecte, portofolii, etc.

Digitaliada: De ce este relevant pentru dvs. să participați la Digitaliada?

Director Cătălina Stoica: Ne-am bucurat foarte mult că am fost selectați pentru implementarea acestui proiect deosebit, că avem oportunitatea învățării într-un mod atractiv și plăcut a matematicii, odată cu învățarea utilizării tabletei și a calculatorului și mai ales că fiecare elev are acces la o tabletă iar noi profesorii la materiale moderne, digitale ce ne va ajuta foarte mult în predarea la clasă.

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați selecta?

Director Cătălina Stoica: Pe tot parcursul meu profesional am pus accent pe importanța calității actului educațional, capacitatea de a găsi soluții și de a mă adapta diverselor situații de muncă, empatie și dorința de autoperfecționare, reușind astfel să formez o echipă foarte bună cu elevii mei, ținând cont de rezultatele deosebite obținute de-a lungul anilor.

Astfel, am creat cu elevii proiecte deosebite în cadrul programelor IntelTeach și Think.com (platforma internatională Oracle), lecții deschise în AEL și la cercurile metodice, unde am folosit calculatorul, am pregătit continuu elevii pentru concursurile și olimpiadele școlare având rezultate foarte bune (promovabilitatea la Evaluarea Națională la matematică din ultimii 5 ani se încadrează între 95% și 100%), premiul II, III și mențiuni obținute la fazele județene ale olimpadei de matematică și mențiuni obținute de elevi la fazele naționale ale Concursului de fizică-chimie Impulse Perpetuum și Olimpiada de matematică a Satelor din România în anii 2015 și 2016.