Fundația Orange

Testimoniale


Director Eugen Ittu, Poiana Mărului: „Elevii așteaptă acum cu nerăbdare orele de matematică și TIC"

Director Eugen Ittu, Poiana Mărului: „Elevii așteaptă acum cu nerăbdare orele de matematică și TIC"

FOTO: Eugen Ittu, directorul Școlii Gimnaziale din Poiana Mărului, spune că și înainte de intrarea în proiectul Digitaliada foloseau tehnologia, având mare deschidere în acest sens, însă profesorii erau limitați în activitatea lor de capacitatea tehnică mai redusă.


Directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 din Poiana Mărului, Brașov, spune că atât părinții, cât și colegii profesori sunt interesați să afle cât mai multe despre cum pot elevii să lucreze cu aplicațiile digitale la clasă.

Digitaliada: Înainte de a beneficia de sprijinul din partea proiectului Digitaliada, în ce măsură aveați și foloseați tehnologia modernă în școală?

Director Eugen Ittu: Când proiectul Digitaliada a fost implementat în școala noastră, la început, elevii erau dornici să cunoască, să vadă ce se întâmplă, cum se desfășoară orele, și, cu adevărat, au fost încântați când au primit tabletele, iar acum așteaptă cu nerăbdare fiecare oră de matematică sau informatică, să primească tabletele și să lucreze cu ele.

Pot spune că și înainte foloseam tehnologia, însă era limitați de capacitatea tehnică mai redusă. De când am primit aceste tablete, lucrurile s-au schimbat, tehnologia este de generație nouă, iar elevii, profesorii, lucrează mult mai bine cu aceste tablete.

Elevii sunt încântați de ele, și profesorii își desfășoară orele într-un ritm alert și sunt mai eficienți.

Digitaliada: Considerați că există și riscuri sau dezavantaje în ceea ce privește folosirea tabletelor la clasă?

Director Eugen Ittu: Nu consider că ar fi inconveniente, decât faptul că nu sunt destule ore alocate în care să poate fi folosită tableta, decât la final de capitol, iar profesorii sunt uneori destul de reținuți pentru că decalează programa școlară.

Digitaliada: Credeți că alți profesori din școală, de la alte materii, ar fi interesați să folosească acest gen de predare?

Director Eugen Ittu: Da, cred că și alți profesori sunt interesați, mai ales că văd, în timpul pauzelor sau când intrăm în laborator, sunt curioși, ar dori și ei să știe mai multe, să vadă cum s-ar putea implica, să vadă ce ar putea face și ei la ore. Cred că ar fi un lucru benefic ca și ceilalți profesori să lucreze cu tabletele.

Digitaliada: Copiii de la școala dvs. au tabletele acasă, erau obișnuiți să folosească tableta?

Director Eugen Ittu: Mulți dintre copii aveau acasă o tabletă, poate nu chiar atât de performantă precum cele primite, ei lucrau pe aceste echipamente, dar nu se pot compara, sunt superioare cele primite în cadrul acestui proiect. Elevii sunt încântați să lucreze pe ele.

Digitaliada: Credeți că datorită faptului că le folosesc și la școală, își dau seama că aceste tablete pot fi folosite și ca să învețe, nu doar să se joace?

Director Eugen Ittu: Momentan, deși ele pot fi folosite și pentru educație, mulți dintre copiii le văd ca pentru joacă, iar poate, într-un fel, acest lucru e chiar bun, pentru că, prin joacă, fără să conștientizeze întrutotul, învață cu aceste tablete.

Digitaliada: Cum au reacționat părinții?

Director Eugen Ittu: Părinții erau și ei curioși, la fel ca noi și ca elevii, cum se lucrează pe aceste tablete. Am reușit să îi facem să conștientizeze că aceste tablete sunt benefice, pentru că la început nu erau așa siguri, nu știau dacă or să fie bune, ce or să învețe de pe ele, iar acum părinții chiar sunt încântați că elevii merg în laborator și lucrează pe aceste tablete. Pe viitor așteptă să fie implementat acest proiect și la celelalte ore.

Digitaliada: Din interacțiunea cu alți colegi directori, dumnealor cum au privit Digitaliada?

Director Eugen Ittu: Am discutat la ședințele cu directorii cu unii dintre colegii și chiar mă întrebau cum de am reușit să-l implementez în școala mea. Spuneau că și ei ar fi încântați dacă s-ar implementa la ei în școală proiectul Digitaliada, întrebau cum să ia legătura cu dvs, cum să procedeze, ce dotări trebuie să aibă. Le-am spus că pe viitor o să discut cu dvs și o să îi pun în temă, să poată implementa și ei la școală.