Fundația Orange

Testimoniale


Director Lucian Trică, Școala Gimnazială Dragoș Vodă, Călărași

Digitaliada: Pe scurt, ce înseamnă pentru dvs. educația digitală?

Director Lucian Trică: Educația digitală reprezintă, din punctul meu de vedere, adecvarea curriculumului la competențele TIC și alinierea la cerințelor societății actuale. În esență educația digitală înseamnă ca elevii noștri, dar și cadrele didactice, să învețe să lucreze cu computerul, să navigheze pe internet, să poată fi parte într-o lecție virtuala care să faciliteze crearea unei legături mai bune între elevi și profesori, prin utilizarea unui limbaj comun, dobândit prin aceste competentele TIC, și de asemenea să învețe de la distanță.  

Digitaliada: De ce este relevant pentru dvs. să participați la Digitaliada?

Director Lucian Trică: Este importantă participarea noastră la Digitaliada, deoarece ne dorim, ca prin acest proiect, să producem schimbări importante în procesul instructiv-educativ, cu scopul major de a avea, un impact pozitiv asupra rezultatelor școlare. Ne dorim ca școala noastră să îi poată ajuta pe elevi să-și dezvolte competențele digitale, pentru a reflecta critic asupra lor și a le gestiona învățarea, să lucreze autonom și în colaborare, să caute informații și sprijin atunci când este necesar, și să folosească toate oportunitățile oferite de noile tehnologii. 

Digitaliada: Dacă ar fi să vă descrieți, profesional, într-o frază-cheie, ce ați spune în primul rând despre dumneavoastră?

Director Lucian Trică: Sunt o persoană care pune accent deosebit pe muncă, iar scopul meu în viață este să obțin rezultate măsurabile. Am capacitatea de a găsi soluții și de a mă adapta diverselor situații de muncă și fac tot ce îmi stă în putință ca să ofer servicii de calitate copiilor la clasă. Toate acestea reprezintă avantaje ale pregătirii mele profesionale și ale experienței acumulate pentru a îndeplini sarcinile și scopurile organizației, cât și pentru dezvoltarea carierei mele.