Fundația Orange

Testimoniale


Director Lucreția Presecan, Școala Băișoara, Cluj

Digitaliada: Pe scurt, ce înseamnă pentru dvs. educația digitală?

Director Lucreția Presecan: Educația digitală înseamnă pentru mine o alternativă, o modalitate de a le oferi o educație de calitate cu mijloace ale noii generații, care nu este alta decât generația digitală.  

Digitaliada: De ce este relevant pentru dvs. să participați la Digitaliada?

Director Lucreția Presecan: Ca profesor de limba română, pot spune că nu era neapărată nevoie de educație digitală în a preda noțiunile literare, de exemplu, dar ca director mi-am dorit acest lucru mereu deoarece elevii noștri nu au avut șansa să utilizeze calculatorul decât în puține situații. Un alt motiv pentru care mi-am dorit să particip la acest proiect este faptul că absolvenții noștri care urmează școli superioare de învățământ, au necazuri când ajung la liceu datorită faptului că sunt cu un pas sau mai mulți în urma elevilor care au utilizat tehnologia digitala sub îndrumarea unor profesori. 

Digitaliada: Dacă ar fi să vă descrieți, profesional, într-o frază-cheie, ce ați spune în primul rând despre dumneavoastră?

Director Lucreția Presecan: Sunt o persoană dedicată profesiei de dascăl  îmi iubesc elevii și îmi place extraordinar de mult să fiu în pas cu tot ce este nou în orice domeniu, iar  munca alături de elevii mei îmi dă senzația că sunt mereu la școală, în bancă, nu la catedră.