Fundația Orange

Testimoniale


Dorina Gabriela Forogoș, prof. ed. tehnologică Școala „Matei Basarab” Turnu Roșu, Sibiu

Dorina Gabriela Forogoș, prof. ed. tehnologică Școala „Matei Basarab” Turnu Roșu, Sibiu

De formație inginer, Dorina Gabriela Forogoș activează la catedra de tehnologie a Școlii Gimnaziale din Turnu Roșu din anul 2002, unde predă opționalul „Prietenul meu calculatorul”. În 2014 a obținut gradul didactic I la Universitatea „Transilvania” din Brașov.   

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Prof. Dorina Gabriela Forogoș: La orele de Educație tehnologică/„Prietenul meu calculatorul” educația digitală poate fi integrată în toate etapele de desfășurare a lecției. Prefer să îi obișnuiesc pe elevi să gândească algoritmii și comenzile în cuvinte cât mai puține, cuvinte cu înțeles, cu semnificație. 

Digitaliada: De ce este relevantă pentru dvs. să participarea la Digitaliada?

Prof. Dorina Gabriela Forogoș: În urma documentării  asupra activităților care se vor derula în cadrul proiectului educațional Digitaliada, am constatat că obiectivele propuse corespund aspirațiilor și nevoilor mele în desfășurarea unui act educațional de calitate. 

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați alege?

Prof. Dorina Gabriela Forogoș: Aș menționa dezvoltare profesională în cadrul școlii, actualizarea cunoștințelor și practicii educaționale prin participare la cursuri de formare, cunoașterea elevilor și îmbunătățirea comunicării cu aceștia.