Fundația Orange

Media


Eugenia Crețoi, inspector școlar: Prin intermediul competențelor digitale ne aliniem la sistemul european

Eugenia Crețoi, inspector școlar: Prin intermediul competențelor digitale ne aliniem la sistemul european

“Sunt fascinată de ceea ce se întâmplă în școlile acestea care au reușit să acceseze proiecte digitale”, ne-a mărturisit Eugenia Crețoi, inspector școlar, ISJ Brașov.

Potrivit acesteia, copiii au deja aceste abilitați digitale, iar acum au nevoie de coordonatori, de oamenii potriviți care să îi ducă în direcția corectă. Despre formările Digitaliada, Eugenia Crețoi spune că ajută cadrele didactice să se perfecționeze și să ajungă la nivelul copiilor. 

 

Ce părere aveți despre introducerea programului Digitaliada la ore?

Eugenia Crețoi: Sunt fascinată de ceea ce se întâmplă în școlile acestea care au reușit să acceseze proiecte digitale. Asta pentru că una din competențele pe care le formăm începând de la clasele primare sunt competențele digitale. Prin intermediul acestor competențe ne aliniem la sistemul european.

Cum vedeți formările Digitaliada?

Eugenia Crețoi: În formarea cadrelor didactice, pe lângă formarea online, este formarea prin intermediul webinarilor și acest lucru este minunat deoarece se bazează pe schimb de experiență, pe exemple de bune practici. Nu toată lumea utilizează cu ușurință aceste device-uri, dar intrând în comunicare directă cu alți colegi, cadrele didactice sunt interesate pentru a se "updata", pentru a-și dezvolta aceste abilitați. 

Credeți că elevii lucrează mai bine și mai ușor pe tablete?

Eugenia Crețoi: Copiii au abilitați foarte mari și bineînțeles că au nevoie de moderatori, de coordonatori, de oameni care să îi dirijeze pozitiv într-o anumită direcție. Copiii deja, începând de la clasele pregătitoare, manevrează cu foarte multă ușurință aceste instrumente digitale și atunci este obligatoriu ca și cadrele didactice să se perfecționeze astfel încât să fie la nivelul copiilor lor.