Fundația Orange

Testimoniale


Gheorghe Ciprian Ittu, director și profesor de matematică și TIC la Școala Gimnazială Nr. 1 Poiana Mărului din județul Brașov și formator Digitaliada

Gheorghe Ciprian Ittu, director și profesor de matematică și TIC la Școala Gimnazială Nr. 1 Poiana Mărului din județul Brașov și formator Digitaliada

Am intrat în program întâmplător în 2016, nu știam mare lucru despre el, însă de la început am observat că e diferit de ceea ce experimentasem până atunci.

Fundația Orange prin programul Digitaliada punea la dispoziție atât dispozitive, dar mai ales oferea conținut și formare. Ceea ce este esențial! Degeaba îți dau laptopuri și tablete performante, dacă nu știi ce să instalezi pe ele sau ce să faci cu ele.

De atunci am participat la toate întâlnirile din cadrul proiectului și pe lângă faptul că am aflat foarte multe, am devenit și formator pentru alți colegi profesori. Am ajuns să diseminez cu drag materialele și conținutul pe care-l aflu sau îl creez, în cadrul Digitaliada.

În ultima perioadă am observat că materialele înscrise în concurs au crescut ca valoare. Dacă la început profesorii participanți considerau că un document ppt. sau word. este un material digital demn de a participa la un concurs, în prezent am ajuns să validăm și să evaluăm niște materiale foarte prețioase.

Lucrările înscrise în concurs de profesori pot fi folosite de colegii din alte școli fără probleme și pot deveni chiar obiect de studiu. Mai ales după pandemie calitatea lucrărilor a crescut, când oamenii au înțeles că trebuie să includă tot mai mult instrumentele digitale în modul lor de predare.

E adevărat că și copiii s-au schimbat și nu se mai mulțumesc cu un simplu word sau cu un filmuleț și atunci trebuie să fim tot mai creativi, să producem materiale digitale educative tot mai valoroase.