Fundația Orange

Ghid de predare a informaticii și tehnologiei informaticii cu ajutorul metodelor digitale, clasa a V-a

Alte resurse

Digitaliada


Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V PREDARE

Echipa Digitaliada vă propune un nou ghid dedicat predării pe baza metodelor digitale la orele de informatică și T.I.C., pentru clasa a V-a, anul școlar 2020-2021.


Ghiduri


Documente


Realizat de Constantin Ichim, Anișoara Apostu și Ciprian Ittu, profesori de Informatică și TIC, coordonat de Adina Roșca, expert educațional.

Acest ghid cuprinde recomandări bazate pe experiența acumulată în cadrul programului Digitaliada și a implementării acestuia în 50 de școli din mediul rural, în perioada 2016-2020.

Ghidul oferă elevilor un instrument modern și atractiv de exersare a noțiunilor teoretice și de formare a competențelor specifice. Elevii pot colabora, pot învăța împreună sau pot concura unii cu alții.

Fiecare elev poate lucra în ritm propriu, fiind esențial progresul fiecăruia raportat la nivelul inițial. Elevii se pot autoevalua, putând vizualiza la final soluția corectă pentru fiecare întrebare la care au răspuns eronat.

Aplicațiile din ghid pot fi accesate folosind un calculator, o tabletă sau un telefon inteligent.


Alte informații

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței AttributionNonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Ilustrațiile din acest document reprezintă capturi din aplicațiile recomandate pentru utilizare.

Coperta, ilustrațiile, mărcile înregistrate, logo-urile Fundația Orange, Digitaliada și orice alte elemente de marcă incluse pe copertă sunt protejate prin drepturi de proprietate intelectuală exclusive și nu pot fi utilizate fără consimțământul anterior expres al titularilor de drepturi.


Digitaliada


 

Materiale similare

Ghid de predare a informaticii și tehnologiei informaticii cu ajutorul metodelor digitale, clasa a V-a (versiune în limba maghiară)

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V

Echipa Digitaliada vă propune un nou ghid dedicat predării pe baza metodelor digitale la orele de informatică și T.I.C., pentru clasa a V-a, anul școlar 2020-2021.

Scratch 3

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, III, IV, V, VI ÎNCEPĂTOR PREDARE

un ITist (Ciprian de la unPi) programeaza (online) in Scratch 3 pentru prima data.

Scratch 3 este un limbaj de programare vizual, foarte usor de inteles, pentru copii.

(aceste inregistrari au fost initial live pe YouTube; vocea este acum amplificata)