Fundația Orange

Ghiduri de predare a matematicii cu ajutorul metodelor digitale, clasa a V-a

Alte resurse

Digitaliada


Matematică
MATEMATICĂ, V PREDARE

Echipa Digitaliada vă propune noi ghiduri dedicate predării pe baza metodelor digitale la orele de matematică, pentru clasa a V-a, anul școlar 2021-2022, semestrele I și II.


Ghiduri


Documente


Ghidurile oferă elevilor instrumente moderne și atractive de exersare a noțiunilor teoretice și de formare a competențelor specifice. Elevii pot colabora, pot învăța împreună sau pot concura unii cu alții. Fiecare elev poate lucra în ritm propriu, fiind esențial progresul fiecăruia raportat la nivelul inițial. Elevii se pot autoevalua, putând vizualiza la final soluția corectă pentru fiecare întrebare la care au răspuns eronat.
 
Aplicațiile din ghiduri pot fi accesate folosind un calculator, o tabletă sau un telefon inteligent. Aceste ghiduri cuprind recomandări bazate pe experiența acumulată în cadrul programului Digitaliada și a implementării acestuia în 50 de școli din mediul rural, în perioada 2016-2021.
 
 
Realizate de Cristina Mihaela Pop, Ciprian Ittu, Gheorghe Moldovan, Costel Dudău și Nicoleta Duma, profesori de matematică, coordonați de Adina Roșca, expert Educațional Digitaliada.

Revizuite de Cristian Petru Pop, Inspector de Matematică ISJ Cluj.

Alte informații

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței AttributionNonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Ilustrațiile din acest document reprezintă capturi din aplicațiile recomandate pentru utilizare.

Coperta, ilustrațiile, mărcile înregistrate, logo-urile Fundația Orange, Digitaliada și orice alte elemente de marcă incluse pe copertă sunt protejate prin drepturi de proprietate intelectuală exclusive și nu pot fi utilizate fără consimțământul anterior expres al titularilor de drepturi.


Digitaliada


 

Materiale similare

Fracții ordinare

Matematică
MATEMATICĂ, V

Testul propus se adresează elevilor de clasa a V-a. Este un test de dificultate medie, care poate fi utilizat într-o lecție de consolidare a noțiunii de fracție ordinară.

Ghid de predare a matematicii cu ajutorul metodelor digitale, clasa a V-a (versiune în limba maghiară)

Matematică
MATEMATICĂ, V

Echipa Digitaliada vă propune un nou ghid dedicat predării pe baza metodelor digitale la orele de matematică, pentru clasa a V-a.