Fundația Orange

Media


În vizită la Școala Gimnazială "George Coșbuc", Comuna 23 august: Elevii spun că apariția Digitaliada în școală e fascinantă

În vizită la Școala Gimnazială "George Coșbuc", Comuna 23 august: Elevii spun că apariția Digitaliada în școală e fascinantă

O comunitate vie, în transformare și care se adaptează mereu lumii în care se dezvoltă.

Echipa pe care o fac profesorii, elevii, părinții și autoritățile la Școala gimnazială "George Coșbuc" din comuna 23 August, județul Constanța este motorul care alimentează această dezvoltare. Deși sunt la malul mării, acești oameni urcă zilnic muntele cunoașterii, iar proiectul Digitaliada li s-a potrivit ca o mănușă.



"Sunt convinsă că aceste competențe digitale vor fi de folos", spune directoarea școlii, Magdalena Baciu Iacob. Pentru managerul instituției lucrurile sunt foarte clare, atunci când vorbim despre utilitatea educației digitale bine făcute în școală: "Când mergi la un supermarket deja totul este digital, pot să-ți faci singur cumpărăturile, mergi la un aparat, îți iei bonul și apoi ieși. Te duci la un restaurant, îți comanzi digital pe tableta de pe masă ce dorești să servești, apoi vine plata tot în format digital, plătești deja cu telefonul. Deci trăim într-o era digitalului".

Rezultatele imediate ale unei bune implementări a proiectului Digitaliada vorbesc de la sine. Iar profesoara de matematică Nicoleta Alexandru ne-a explicat că motivarea și dorința de a veni cu entuziasm la ore a crescut mult în rândul elevilor, după utilizarea constantă a tabletelor în laboratorul Digitaliada. ”Laboratorul Digitaliada descrețește frunțile. Nu e cabinet de matematică aici, sau de științe, e terapie pentru suflet!”, spune profesoara de matematică Nicoleta Alexandru. 

"Apariția acestui proiect în școală mi s-a părut interesantă și fascinantă, ne atrage pe toți" spune Alexandru Soare, elev în clasa a VIII-a la școala din 23 August.  

La implementarea proiectului, dar și la dotarea școlii, primarul din 23 August, Mugur Viorel Mitrana, a contribuit cu toată energia și resursele de care a fost nevoie. A fost mereu alături de școală, iar acum susține că părinții și elevii sunt încântați: ”Am înțeles că interesul copiilor este mult mai mare, au crescut ca nivel de învățătură și copiii mai slăbuți au fost atrași de acest program. Le este mult mai ușor să învețe de pe tabletă, lucru care ne bucură”, spune primarul.

O apreciere aparte vine chiar de la inspectorul general adjunct al ISJ Contanța, Anca Dragomir. Deschisă spre tehnologie, ea însăși adeptă a predării moderne și a exersării competențelor digitale la fiecare materie, Anca Dragomir pledează pentru educația viitorului: „Tocmai asta trebuie să facem noi, să explicăm elevului că folosirea tehnologiei, în special în scopuri educative, este benefică. Și pot spune că în ultimii ani am folosit, ca profesor, din ce în ce mai mult toate device-urile, inclusiv telefoanele. Știți că era o poveste în care se spunea că interzicem copiilor inclusiv folosirea telefonului la școală. E foarte greșit, eu predau o disciplină interactivă și îmi este foarte ușor , atunci când încerc să explic un fenomen geografic, să-i spun copilului să-și caute pe Google, cel mai folosit motor de căutare, o anumită in informație. El vede un filmuleț, sau proiectez eu un filmuleț, pentru că acum avem câte un proiector în fiecare clasă, iar el vede mult mai bine care sunt fenomenele respective, decât atunci când eu i-aș fi explicat și el ar fi trebuit să-și imagineze.”

Digitaliada @ Școala Gimnazială "George Coșbuc", 23 August