Fundația Orange

Media


În vizită la Școala Vasile Voiculescu din Pârscov: dezvoltarea imaginației prin educație digitală

În vizită la Școala Vasile Voiculescu din Pârscov: dezvoltarea imaginației prin educație digitală

FOTO: Școlile Digitaliada: Școala gimnazială Vasile Voiculescu, Pârscov


Aplicațiile digitale cu componentă educațională îi ajută pe elevi să înțeleagă mai bine concepte abstracte și să-și dezvolte imaginația și capacitatea de creație, după cum au constatat profesorii de la Școala Vasile Voiculescu din Pârscov, Buzău.

Utilizarea tehnologiei în cadrul orelor de matematică și TIC prin proiectul Digitaliada a reprezentat pentru profesorul de matematică Marius Frățilă „o completare” a ceea ce făcea în mod clasic cu elevii la ore. Pe lângă acest lucru, tehnologia a dus la eliminarea monotoniei.

Prin materialele puse la dispoziție în proiect, elevii „pot realiza animații, pot aplica sunete, texte, lucruri care le dezvoltă capacitatea de creație, originalitatea, imaginația și, în final, unii chiar învață să programeze”, spune și Rodica Dodan, profesor TIC la aceeași școală.

Noile tehnologii sunt extrem de utile și când vine vorba de evaluarea și testarea cunoștințelor acumulate de elevi.

„Includerea instituției în pilotul Digitaliada a permis accesul la tehnologie copiilor din comuna noastră și a adus beneficii atât școlii, cat și la nivelul comunității locale”, a adaugat doamna Mărioara Simion, director al Scolii gimnaziale Vasile Voiculescu.

***

Școala gimnazială Vasile Voiculescu din comuna Pârscov, județul Buzău, este una din cele 10 școli parte din proiectul-pilot Digitaliada.1 comentariu

avatar

DIGITALIADA

de anonim | 27.04.2017 22:23

Felicitari Fundatiei Orange si cadrelor didactice de la Scoala Pirscov pentru interesul dovedit fata de acest proiect. Ar fi de folos ca si scolile din mediul urban sa se poata inscrie intr-un astfel de proiect pentru ca si aici exista clase in care e nevoie de astfel de dotari .

Răspunde