Fundația Orange

Media


Inspector județul Timiș: Sunt alături de colegii mei și susțin tehnologia modernă la clasă

Inspector județul Timiș: Sunt alături de colegii mei și susțin tehnologia modernă la clasă

FOTO: Manuela Petrov, inspector școlar general adjunct la Inspectoratul Școlar Timiș și profesor la școala Gimnazială Satchinez


Doamna Manuela Petrov este profesor la școala Gimnazială Satchinez din județul Timiș, școală care ia parte la proiectul Digitaliada, dar și inspector școlar general adjunct la Inspectoratul Școlar Timiș.

Alături de alte 80 de cadre didactice, doamna profesor și inspector, în dubla sa calitate, a asiastat la cea de-a doua sesiune de formare digitală pentru profesorii Digitaliada, iar cunoștințele acumulate și practica deprinderii tehnologiei aduc acum valoare adăugată învățământului la clasă.

Digitaliada: Ceea ce stiu despre dvs este că acolo unde mergeți, indiferent de calitatea pe care o aveți, vorbiți despre educația digitală și despre proiectul Digitaliada. De ce?

Inspector Manuela Petrov: Totul s-a schimbat odată cu evoluția societății, dar și odată cu implementarea proiectului Digitaliada la noi în școală. Acum avem ore de T.I.C. în programa școlară, există un profesor specializat în școala noastră, iar copii își doresc atât de mult educația digitală și sunt mereu în căutarea aducerii tehnologiilor moderne la ore. Prin acest curs de formare, practic noi, profesorii, suntem încurajați să deprindem noile modalități de predare și sunt foarte bucuroasă că avem această posibilitate de a participa la Seminarul Digitaliada. Sunt fericită și sunt alături de colegii mei în acest demers și este meritul lor în exclusivitate pentru că se află sau au fost selecționați pentru acest proiect.

Digitaliada: Ce spun colegii dumneavoastră când le vorbiți despre acest proiect, acolo la inspectorat?

Inspector Manuela Petrov: Suntem bucuroși că există aceasta oportunitate, am fost foarte fericiți că există o scoală din județ care participă. Știu că este o nouă rundă și bătălia este și mai acerba pentru a face parte din proiectul Digitaliada. Este un început, este un model și m-aș bucura ca multe școli din județ să îl urmeze și să fie cât mai mulți elevi în această situație.