Fundația Orange

Media


Inspector școlar, județul Sibiu: Susțin acest proiect dedicat școlilor din mediul rural

Inspector școlar, județul Sibiu: Susțin acest proiect dedicat școlilor din mediul rural

Pentru mulți elevi, matematica este o adevărată piatră de încercare.

Și atunci, cu cât aducem tehnologia la orele de matematică, cu atât le oferim elevilor șansa de a se apropia de această materie, de a-i percepe și a-i pătrunde tainele, sunt cuvintele doamnei Mirela Iancu, inspector școlar general adjunct, județul Sibiu. 

Digitaliada: Cum vedeți dvs. proiectul Digitaliada?

Inspector școlar: Atâta timp cât se adresează școlilor din mediul rural, acolo unde elevii nu au posibilități materiale cum au cei de la oraș, mi se pare ceva extraordinar pentru ei, un beneficiu. De aceea susțin acest proiect si mi-ar plăcea foarte mult să văd că este aplicat și la alte materii. Cred că nimeni nu poate contrazice plus-valoarea pe care o aduce acest proiect.  

Digitaliada: Care considerați că sunt beneficiile educației digitale?

Inspector școlar: În mediul online găsim tot ce ne trebuie pentru a face orele atractive pentru elevi, pentru a-i determina să rămână la școală, să vină cu drag la ore, să învețe cu drag și să-i facem să îndrăgească materia, să nu o vadă ca pe o corvoadă. Lumea virtuală este un fel de tărâm magic unde totul este posibil, un fel de univers în care te poți refugia ori de câte ori ai nevoie. Cred că profesorii de matematică și de TIC, dar și ceilalți profesori, pot găsi în această lume virtuală mediul propice pentru a-i determina pe elevi să se afirme, a-i ajuta să își descopere preferințele pentru o anumită materie, pentru a-i ajuta, poate, să își aleagă o viitoare profesie. Această lume virtuală prinde aripi și sper ca în viitor să se aplice la toate disciplinele pentru că avem doar de câștigat, atât noi, ca dascăli, cât și elevii.