Fundația Orange

Joc matematic „Intră în competiție!”

Concurs

Maria Gornea

Trimis la 01.12.2020

Matematică
MATEMATICĂ, I, II MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Jocul matematic „Intră în competiție!” este un soft educațional care se adresează copiilor din clasele I și a II-a din ciclul primar. Este structurat pe trei unități de învățare: Numerele naturale în concentrul 0-100, Adunarea și scăderea numerelor naturale în concentrul 0-31, Calculează și compară.Aplicații


Documente


Conceput sub forma unei întreceri, copilul este însoțit în rezolvarea exercițiilor de personajele din desene animate: Mickey Mouse, Minnie și Donald. Acestea îi sunt prieteni, îl încurajează și-l susțin. Ele vor reacționa la fiecare răspuns al elevului, oferind reacții adaptate, diferite: fețe vesele pentru răspunsurile corecte și fețe triste pentru răspunsurile greșite, dar și mesaje variate de încurajare. Motivația pentru continuarea jocului o constituie și scorul obținut prin cumularea a 10 puncte pentru fiecare răspuns corect și afișarea lui permanentă.

Împărțirea în pași sau secvențe de instruire mai extinse sau mai comprimate, urmate de feedback, permite parcursuri individuale prin intermediul elevului, prin dozarea timpului și a efortului, în funcție de capacitățile cognitive. Sarcinile de învățare se schimbă aleatoriu la fiecare nouă accesare, pentru a nu permite elevului memorarea rezultatelor, dându-i astfel jocului o utilitate de lungă durată.

Poate fi accesat individual de către toți elevii clasei în laboratorul de informatică al școlii, dar și acasă, pentru aprofundarea cunoștințelor în ritm propriu.


Programul este dezvoltat în limbajul de programare Javascript și folosind framework-urile: Bootstrap (http://getbootstrap.com) și jQuery (https://jquery.com).

Inițial, se va dezarhiva fișierul zip atașat. Jocul se pornește prin deschiderea fișierului JOC_MATEMATIC.html în browser-ul dorit (preferabil Google Chrome).


Maria Gornea, profesor de Altă disciplină

Școala Gimnazială Maltezi, Stelnica, Ialomița

Trimis la 01.12.2020 - 22:16


7 comentarii

avatar

Un joc foarte interesant.

de Constantin G. | 16.12.2020 12:50

Imi place foarte mult. Este un joc instructiv și antrenant. Nu te plictisești niciodată, deoarece pare că se poate regenera la infinit cu noi exerciții și soluții.

Răspunde
avatar

Felicitări

de Florentina Mitrea | 16.12.2020 18:26

Stimată doamnă profesor,
Vă mulțumesc pentru materialul pe care l-ați conceput și pe care ni l-ați pus la dispoziție. Este util, interesant și atractiv.
Felicitări!

Răspunde
avatar

Intră în competiție

de Fleșeru Anișoara | 16.12.2020 18:29

Felicitări!

Răspunde
avatar

Joc matematic „Intră în competiție!” - util, ușor de accesat

de Maria | 17.12.2020 17:13

Această resursă didactică este foarte utilă în această perioadă, când școala este în scenariul roșu, iar cursurile se desfășoară de acasă. Poate fi folosită și în etapa de evaluare, la finalul unei unități de învățare.

Răspunde
avatar

Aprecieri - Jocul matematic „Intră în competiție!”

de RADU MIOARA | 21.12.2020 17:53

Acest joc îi ajută pe elevii din clasele I și a II-a să-și formeze competențele specifice ciclului de achiziții fundamentale la disciplina Matematica și explorarea mediului, să se autoevalueze și să exerseze instrumente /resurse digitale atât de necesare în perioada școlii online. Este motivant și interactiv, fiind adaptat caracteristicilor psihopedagogice specifice vârstei de 7-9 ani. Apreciez creativitatea și adaptabilitatea doamnei prof. înv. primar Gornea Maria.

Răspunde
avatar

Excelent

de Diana | 01.04.2021 20:10

Este un joc foarte antrenant pentru cei mici, conține exerciții care stimulează gândirea și mesaje de încurajare amuzante. Este foarte bine conceput din punct de vedere didactic și realizat sub forma unei aplicații ușor de utilizat. Felicitări!

Răspunde
avatar

Felicitari!

de Adriana | 16.06.2021 19:07

Un material didactic gandit si realizat astfel incat elevul sa invete si sa se joace simultan, fiind insotit in calatoria sa educativa de personajele preferate. Sunteti un exemplu de urmat prin faptul ca ati raspuns atat de bine provocarilor actuale de utilizare a tehnologiei .

Răspunde

Materiale similare

Dicționar matematic ilustrat

Matematică
MATEMATICĂ, I, II, III, IV

Materialul este util elevilor din ciclul primar pentru însușirea diferiților termeni matematici cu care operează zilnic.

Test - Cât este ceasul?

Matematică
MATEMATICĂ, II

Testul intuitiv - Cât este ceasul - ruleaza in browser pe PC sau terminal mobil, foarte usor de utilizat, rezultatul testării fiind disponibil instant pentru evaluare.