Fundația Orange

"La sorcière et la compagnie"/ "Vrăjitoarea și compania”

Concurs

Elena Buric

Trimis la 12.02.2019

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VI, VII, VIII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

„Vrăjitoarea și compania” le oferă elevilor și profesorilor un suport amuzant de învățare a adjectivului calificativ, cu insistență pe forma de feminin a acestuia.Conținut video


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia


„Vrăjitoarea și compania” oferă elevilor și profesorilor un suport amuzant de învățare a adjectivului calificativ, cu insistență pe forma de feminin a acestuia, dar poate fi folosit și pentru lecții axate pe Halloween, pentru învățarea/fixarea vocabularului specific într-o manieră ludică și relaxată. De asemenea, documentul constituie o bază excelentă pentru exersarea descrierii în limba franceză, a verbelor de acțiune, pentru jocuri de rol etc.
Textul rimat, creat de autoarea materialului cu voci de sinteză de pe https://voxygen.fr, poate fi folosit de către elevi în scenete pentru diverse spectacole.
Acest text prezintă personajele într-un mod comic și prietenos, dedramatizând, astfel, caracterul lor ”intunecat”, și reprezintă un punct de plecare pentru multe alte exerciții și activități.
Filmulețul a fost creat pe platforma https://www.moovly.com


Elena Buric, profesor de Limbi moderne

Colegiul Dobrogean ”Spiru Haret”, România, Tulcea, Tulcea

Trimis la 12.02.2019 - 04:13


Materiale similare

Verbele cu prepoziții bicazuale în limba germană (animație)

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII, VIII

Această animație ajută elevii care învață limba germană să înțeleagă mai bine utilizarea verbelor cu prepoziții bicazuale (care cer folosirea dativului sau acuzativului): liegen, legen, stehen, stellen, sitzen, setzen, stecken și hängen.

Das Perfekt - Perfectul compus în limba germană

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII, VIII

Prin intermediul acestui material video elevii pot înțelege mai bine utilizarea timpului perfect compus – das Perfekt – în limba germană.