Fundația Orange

"La sorcière et la compagnie"/ "Vrăjitoarea și compania”

Concurs

Elena Buric

Trimis la 12.02.2019

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VI, VII, VIII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

„Vrăjitoarea și compania” le oferă elevilor și profesorilor un suport amuzant de învățare a adjectivului calificativ, cu insistență pe forma de feminin a acestuia.Conținut video


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia


„Vrăjitoarea și compania” oferă elevilor și profesorilor un suport amuzant de învățare a adjectivului calificativ, cu insistență pe forma de feminin a acestuia, dar poate fi folosit și pentru lecții axate pe Halloween, pentru învățarea/fixarea vocabularului specific într-o manieră ludică și relaxată. De asemenea, documentul constituie o bază excelentă pentru exersarea descrierii în limba franceză, a verbelor de acțiune, pentru jocuri de rol etc.
Textul rimat, creat de autoarea materialului cu voci de sinteză de pe https://voxygen.fr, poate fi folosit de către elevi în scenete pentru diverse spectacole.
Acest text prezintă personajele într-un mod comic și prietenos, dedramatizând, astfel, caracterul lor ”intunecat”, și reprezintă un punct de plecare pentru multe alte exerciții și activități.
Filmulețul a fost creat pe platforma https://www.moovly.com


Elena Buric, profesor de Limbi moderne

Colegiul Dobrogean ”Spiru Haret”, România, Tulcea, Tulcea

Trimis la 12.02.2019 - 04:13


Materiale similare

Les saisons, les mois, la météo

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VI

„Les saisons, les mois, la météo” se adresează elevilor începători și prezintă vocabularul esențial referitor la anotimpuri, lunile anului și starea vremii. Asocierea dintre text, imagini, animații face învățarea ușoară, fiindcă materialul video propus este extrem de intuitiv

La Grande Cérémonie du Passé Composé

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII, VIII

Gramatica poate fi amuzantă și chiar interesantă dacă e transpusă în povești. Este ceea ce își propune „La Grande Cérémonie du Passé Composé”, adică o mare ceremonie în Regatul Verbelor, unde ritualul inițierii (transformarea în perfect compus) presupune magie. Și povestea la trecut poate începe.