Fundația Orange

"La sorcière et la compagnie"/ "Vrăjitoarea și compania”

Concurs

Elena Buric

Trimis la 12.02.2019

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VI, VII, VIII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

„Vrăjitoarea și compania” le oferă elevilor și profesorilor un suport amuzant de învățare a adjectivului calificativ, cu insistență pe forma de feminin a acestuia.Conținut video


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia


„Vrăjitoarea și compania” oferă elevilor și profesorilor un suport amuzant de învățare a adjectivului calificativ, cu insistență pe forma de feminin a acestuia, dar poate fi folosit și pentru lecții axate pe Halloween, pentru învățarea/fixarea vocabularului specific într-o manieră ludică și relaxată. De asemenea, documentul constituie o bază excelentă pentru exersarea descrierii în limba franceză, a verbelor de acțiune, pentru jocuri de rol etc.
Textul rimat, creat de autoarea materialului cu voci de sinteză de pe https://voxygen.fr, poate fi folosit de către elevi în scenete pentru diverse spectacole.
Acest text prezintă personajele într-un mod comic și prietenos, dedramatizând, astfel, caracterul lor ”intunecat”, și reprezintă un punct de plecare pentru multe alte exerciții și activități.
Filmulețul a fost creat pe platforma https://www.moovly.com


Elena Buric, profesor de Limbi moderne

Colegiul Dobrogean ”Spiru Haret”, România, Tulcea, Tulcea

Trimis la 12.02.2019 - 04:13


Materiale similare

Francophonie en pandémie

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VI, VII, VIII

20 Martie - Ziua Internațională a Francofoniei. Utilizând aplicația ADOBE SPARK, am realizat înregistrarea video atașată care reprezintă rezultatul activităților desfășurate cu elevii atât în clase, cât și în mediul online, în cadrul proiectului educațional "Francophonie en pandémie".

Animations

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VII

Crearea de conținut autentic, relevant pentru elevi se poate realiza foarte ușor prin folosirea aplicațiilor de genul Chatterpix sau Woki. Elevii utilizează imagini și text în contextul adecvat pentru a crea prezentări, descrieri, scurte monologuri sau interviuri. Este motivant și distractiv!