Fundația Orange

(Premiat 2022, Conținut Video, V-VIII) Laborator virtual - Experimente de chimie pentru clasa a VIII-a

Concurs

Florin Viu

Trimis la 02.01.2022

Chimie
CHIMIE, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Materialul reunește o serie de videoclipuri în care sunt prezentate mai multe experimente virtuale de chimie pentru clasa a VIII-a.


Conținut video


Multimedia


Materialul de față cuprinde prezentările experimentelor virtuale cuprinse în laboratorul virtual realizat în Powerpoint de prof. Florin Viu și prof. Valerica Ignătescu.

Au fost realizate videoclipuri ce acoperă toate tipurile de reacții chimice studiate în clasa a VIII-a (reacții de combinare, reacții de descompunere, reacții de simplă înlocuire, reacții de schimb), totalizând un set de 18 experimente virtuale.


Alte informații

Playlistul poate fi accesat la adresa
https://www.youtube.com/playlist?list=PLnLOgvUM0XLaEmhNieGVubggJRGGz_0Dj .

Materialul original poate fi consultat pe adresa https://lectiigimnaziubiologiechimie.files.wordpress.com/2020/11/lv8-full.ppsx .


Florin Viu, profesor de Biologie, Chimie

Casa Corpului Didactic ”George Tofan”, Suceava

Trimis la 02.01.2022 - 09:58


Materiale similare

Tipuri de reacții chimice - Reacția de schimb 2 (reacții cu formare de precipitate)

Chimie
CHIMIE, VIII

În cadrul prezentării reacției de schimb, materialul filmat prezintă experimental reacții cu formare de precipitate insolubile.

(Premiat 2022, categoria Popularitate) Tipuri de reacții chimice - Reacția de schimb 1 (importanța reacției de neutralizare)

Chimie
CHIMIE, VIII

Prezentarea experimentală a unor reacții de schimb punând accent pe importanța reacției de neutralizare și a modului cum această reacție poate fi folosită în chimia analitică.