Fundația Orange

Les moyens de transport

Alte resurse

CHIRIAC ELENA

Trimis la 01.03.2019

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Filmulețul se adresează elevilor de clasa a VII-a și reprezintă un instrument eficace prin care profesorul de limba franceză poate introduce lexicul făcând ora mai atractivă.Conținut video


Documente


Multimedia


https://www.youtube.com/watch?v=ngHWH0F7gYQ

Aplicația video, inspirată din filmul Mission Impossible, are rolul de a a capta atenția elevilor, din ce în ce mai dezinteresați. Filmulețul pune elevul în centrul acțiunii, fiecare dintre ei devenind un mic Ethan Hunt ce are ca misiune urmărirea personajului feminin deținătoarea unor informații de o importanță vitală.
În spatele acestei misiuni evidente pe care micul detectiv trebuie să o îndeplinească se ascunde o alta, aceea de a învăța denumirile în limba franceză a mijloacelor de transport. Filmulețul reușește să stimuleze creativitatea, fiecare elev putând să-și creeze propria poveste, inventând chiar alte mijloace de transport.
De asemenea, ei pot alege melodia preferată pe care să o pună în fundalul poveștii.


CHIRIAC ELENA, profesor de Limbi moderne

COLEGIUL ECONOMIC, Bacău

Trimis la 01.03.2019 - 01:15


2 comentarii

avatar

Felicitari!

de Minunat! | 09.04.2020 12:54

Multa munca si imaginatie! Grand succes!

Răspunde
avatar

Felicitari!

de Minunat! | 09.04.2020 13:02

Multa munca si imaginatie! Grand succes!

Răspunde

Materiale similare

Francophonie en pandémie

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VI, VII, VIII

20 Martie - Ziua Internațională a Francofoniei. Utilizând aplicația ADOBE SPARK, am realizat înregistrarea video atașată care reprezintă rezultatul activităților desfășurate cu elevii atât în clase, cât și în mediul online, în cadrul proiectului educațional "Francophonie en pandémie".

Animations

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VII

Crearea de conținut autentic, relevant pentru elevi se poate realiza foarte ușor prin folosirea aplicațiilor de genul Chatterpix sau Woki. Elevii utilizează imagini și text în contextul adecvat pentru a crea prezentări, descrieri, scurte monologuri sau interviuri. Este motivant și distractiv!