Fundația Orange

Testimoniale


Lorincz Tibor, prof. matematică și TIC, Școala Gimnazială Luna de Sus, jud. Cluj

Lorincz Tibor, prof. matematică și TIC, Școala Gimnazială Luna de Sus, jud. Cluj

Lorincz Tibor predă matematică (secția maghiară) și TIC la Luna de Sus din 2009 însă, în învățământ, activează de aproape 20 de ani. Este absolvent al Facultății de Fizică (specializarea Matematică și Fizică), în cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, deține o diplomă post-universitară cu specializare în Informatică, în cadrul aceleiași instituții iar în urmă cu trei ani și-a obținut gradul didactic I. 

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Prof. Lorincz Tibor: Dispozitivele digitale permit recapitularea rapidă a materiei, verificarea cunoștințelor prin intermediul unor teste create cu Google Forms, prezentarea vizuală a unor proprietăți a figurilor geometrice prin intermediul GeoGebra. 

Digitaliada: De ce este relevantă pentru dvs. participarea la Digitaliada?

Prof. Lorincz Tibor: Oferă posibilitatea dezvoltării profesionale, a utilizării cunoștințelor din domeniul IT în cadrul orelor, pentru a putea prezenta o lecție de matematică cu mijloace moderne de învățare, profitând de deschiderea elevilor față de dispozitivele digitale. 

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați alege?

Prof. Lorincz Tibor: Aș dori să menționez lucrarea pentru obținerea gradului didactic I, „Studiul punctelor importante ale unui triunghi prin metode diferite”, care conține o multitudine de metode și probleme ce pot fi utilizate atât la nivel gimnazial, liceal cât și în cadrul cercurilor de matematică. Lucrarea conține și un CD interactiv care permite studierea tuturor proprietăților prezentate.