Fundația Orange

Media


Marcel Luca, director liceu: Prin digital, legarea teoriei de practică se face mult mai ușor

Marcel Luca, director liceu: Prin digital, legarea teoriei de practică se face mult mai ușor

Invitat împreună cu elevii săi de clasa a VII-a la o oră de matematică digitală, Marcel Luca - director și profesor de TIC la Liceul Teoretic “Gheorghe Lazăr” din Avrig - ne-a prezentat avantajele unei ore predate digital, văzute prin ochii săi.

Digitaliada: Ce ne puteți spune despre ideea schimbului de experiență cu o școală Digitaliada?

Marcel Luca: Am fost invitați și am răspuns pozitiv și bucuroși să luăm parte la o oră de matematică folosind instrumentele digitale, mai exact, tablete. A fost foarte interesant ca un elev să învețe alt elev sa folosească tabletele, deși ei știu sa folosească tablete, telefoane. Dar au fost foarte atrași, încă de când le-am spus de acest proiect, abia așteptau să ajungem aici, să vadă ce se întâmplă. Mă bucur că Fundația Orange derulează acest program de educare digitală atât a elevilor, cât și a profesorilor.  

Digitaliada: Cum vi s-a părut ora de matematică de astăzi?

Marcel Luca: Profesorul a încercat să lege teoria de practică, ceea ce e cel mai important lucru. Cred că asta ar trebui să ne preocupe pe toți: legarea teoriei de practică. Folosind aceste instrumente digitale e mult mai ușor. Este o oră foarte atractivă, îți oferă feedback imediat. E un feedback foarte bun, concret, care nu lasă loc interpretării.  

Digitaliada: Elevilor dvs. cum li s-a părut? 

Marcel Luca: Elevii erau curioși de aplicații, erau atrași de a primi răspunsul pe loc și de a vedea dacă au rezolvat corect sau nu. Le-a stârnit o curiozitate, poate și o concurență. Am observat că unii au tratat cu foarte mare seriozitate testul digital, au citit întrebarea de 2-3 ori, nu se grăbeau. A fost o experiență frumoasă și mi-am propus să avem și noi un laborator digital la noi în liceu în viitorul apropiat.