Fundația Orange

Media


Mihaela Floare, director: Se vede o diferență, copiii vin cu drag la școală

Mihaela Floare, director: Se vede o diferență, copiii vin cu drag la școală

Tabletele, ca instrument de educație, i-au făcut pe copiii de la Școala Gimnazială din Turnu Roșu să descopere că învățarea poate fi spectaculoasă, iar pe profesori, să readucă veselia în clase.

Doamna director ne-a vorbit despre schimbările pe care le-a observat atât în rândul elevilor, cât și în rândul cadrelor didactice.

Digitaliada: Doamna director, ce s-a schimbat odată cu implementarea proiectului în școala dvs.?
Director Mihaela Floare: Se vede o diferență, în primul rând prin prezența la ore. Copiii vin cu drag la școală. Lucrul cu tabletele este o activitate care îi determină să iubească școala și să își dorească să vină la școală. Aveam copii care absentau, chiar au fost în risc de abandon, iar acum sunt prezenți la școală, vin cu drag. Acesta este cel mai mare câștig pentru școală, pentru noi și pentru comunitate.  

Digitaliada: Deci efectul asupra elevilor este unul pozitiv?
Director Mihaela Floare: Da, ei se simt atrași de ceea ce se întâmplă; la clasa a VII-a avem inclusiv un opțional - Prietenul meu calculatorul - care le oferă posibilitatea de a lucra în plus în laboratorul Digitaliada. Sunt fenomenal de bucuroși. 

Digitaliada: Iar efectul asupra profesorilor care este?
Director Mihaela Floare: Colegii mei, profesorii de mate și TIC, sunt inimaginabil de atașați de laborator, de munca pe care o fac. Lucrul cu dispozitivele digitale l-au deprins din training-urile pe care le-au urmat în cadrul proiectului, astfel că lucrează foarte, foarte bine alături de copii. E fenomenal ce văd.