Fundația Orange

Nu risipi mâncarea. Ecofilmulețe. Idei mici și îndrăznețe.

Concurs

Kolectiv România

Trimis la 31.01.2022

Biologie
BIOLOGIE, V, VIII ÎNCEPĂTOR CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Clip video despre risipa alimentară. Face parte dintr-o serie de 12 clipuri de educație ecologică ce are ca scop inducerea de comportamente ecologice și civice corecte.


Conținut video


Multimedia


Link video: https://www.youtube.com/watch?v=Prd1F3srkcM

Materialul se adresează profesorilor (ca metodă de exemplificare a informațiilor teoretice) și elevilor. Este realizat într-un limbaj informal, ușor de asimilat, cu exemple ce pot fi ușor înțelese de către privitori. Informațiile oferite sunt verificate și filtrate. Animația este colorată, dinamică și îi atrage pe copii, ajutându-i să fixeze mai bine mesajul.

Clipul poate fi utilizat în cadrul orelor de biologie ale claselor din ciclul gimnazial, cu precădere la clasele a V-a și a VIII-a. Conținutul este conform programei școlare actuale.
Pentru elevii de clasa a V-a promovează comportamente ecologice în comunitate, ajută la stabilirea și aplicarea regulilor de comportament ecologic în timpul excursiilor, vizitelor, în clasă, acasă, promovează un stil de viață sănătos.

Pentru elevii clasei a VIII-a poate fi plasat în contextul discuțiilor despre avantajele dezvoltării durabile (de exemplu: energia verde, agricultura ecologică etc.), promovează și argumentează o serie de principii (de exemplu: conservarea biodiversității, diminuarea amprentei ecologice, etc.).

Parcurgerea întregului set de 12 clipuri are ca scop influențarea copiiilor pentru a manifesta disponibilitate pentru participare civică și ecologică, pentru a le stârni interesul pentru identificarea unor soluții noi în rezolvarea unor probleme și inițiativă în explorarea unor probleme ale comunității locale și nu numai.


Kolectiv România

București

Trimis la 31.01.2022 - 18:22


Materiale similare

SuperEroii Dobrotești

Biologie
BIOLOGIE, V

SuperEroii Dobrotesti sunt o echipa de elevi înțelepți din clasa a V-a din Școala noastră care si-au propus sa salveze apa din localitatea noastră!
Cum? Destul de simplu pentru niște SuperEroi!
Am realizat o serie de experimente prin care am evidențiat cum influențează apa creșterea plantelor.

Teorii ale evoluției

Biologie
BIOLOGIE, VIII

Materialul prezintă principalele teorii ale evoluției vieții, precum și personalități care au contribuit la elaborarea acestora.