Fundația Orange

Opțional - Micul programator

Alte resurse

Anca Cristina Purice

Trimis la 30.05.2023

Interdisciplinar
INFORMATICĂ ȘI TIC, ALTĂ DISCIPLINĂ, III, IV AVANSAT PREDARE

Programă de opțional care propune activități digitale adaptate la categoria de vârstă și la nevoile elevilor de la ciclul primar.


Proiecte didactice


Documente


În cadrul acestui opțional, copiii vor descoperi platforme interactive și interesante pe care pot desena, realiza animații și mini-jocuri. Vor învăța cum să lucreze la calculator rapid și eficient și cum să realizeze proiecte diferite. Cu ajutorul platformei SCRATCH vor învăța să programeze , folosind blocuri de cod, pentru a face animații, jocuri sau povești. La acest opțional copiii pot petrece un timp distractiv și util, în care să își dezvolte creativitatea și să învețe să folosească calculatorul.


Anca Cristina Purice, profesor de Informatică și TIC

Liceul Teoretic Filadelfia, Suceava

Trimis la 30.05.2023 - 16:19


Materiale similare

In lumea păsărilor

Interdisciplinar
INFORMATICĂ ȘI TIC, I, II, III, IV

Frumusețea păsărilor a fost mereu o sursă de inspirație pentru creațiile artistice. Lecția îi transpune pe elevi în lumea plină de culoare și muzicalitate a păsărilor.

In lumea plantelor

Interdisciplinar
INFORMATICĂ ȘI TIC, I, II, III, IV

Lumea plantelor este fascinantă pentru elevii de vârstă școlară mică. Prin această lecție elevii își vor aminti ceea ce au învățat despre plante în general, despre plantele carnivore pe care le vor desena și le vor transpune în realitate cu ajutorul realității augmentate.