Fundația Orange

(Premiat 2023, categoria Elevi 14-17 ani) Al Doilea Război Mondial (Countryballs)

Concurs

Dima Iasmina-Gabriela

Trimis la 30.05.2023

Istorie
ISTORIE, VII, VIII MEDIU PREDARE

Al II-lea Război Mondial prezentat prin intermediul unor countryballs (țări reprezentate prin mingi) care luptă pentru superioritate.Alte materiale educaționale


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Al Doilea Război Mondial prezentat într-un mod simplu de înțeles prin intermediul unor mingi care reprezintă țările. Acestea luptă pentru a decide în mâinile cui va sta viitorul lumii. Acțiunea se desfășoară pe o arenă asemănătoare celor de la meciurile de box, făcând acțiunea mai captivantă și totodată mai amuzantă. Imaginile sunt însoțite de sunet pentru persoanele care rețin mai bine auditiv decât vizual. Materialul poate fi prezentat la clasă sau folosit în studiu individual prin simplul fapt că atrage atenția copiilor. Countryballs sunt contemporane și prezintă istoria într-un mod mai fascinant, nu doar prin scris și hărți. Deși războiul este ceva macabru, tot trebuie într-un fel sau altul să acumulăm cunoștințe despre el, nu credeți? ;)


Dima Iasmina-Gabriela

Liceul Teoretic , România, Răducăneni, Iași

Trimis la 30.05.2023 - 20:33


Materiale similare

Teste Kahoot

Istorie
ISTORIE, VIII

Propun câteva jocuri/teste kahoot pentru disciplina Istorie - clasa a VIII-a.

(Premiat 2023, Alte materiale educaționale, V-VIII) Aplicație structurată de învățare și evaluare a cunoștințelor referitoare la Conducătorii Transilvaniei din perioada Medievală.

Istorie
ISTORIE, V, VI, VII, VIII

Transilvania - Domni și Quiz este o aplicație offline de cultură generală care conține informații cu privire la peste 40 de voievozi, principi și guvernatori ai Transilvaniei. Totodată, prin intermediul Quiz-urilor, aplicația permite consolidarea cunoștințelor și îmbogățirea vocabularului.