Fundația Orange

Testimoniale


Prof. Lucian Trică, Școala Gimnazială Dragoș-Vodă, Călărași

Digitaliada: Pe scurt, ce înseamnă pentru dvs. educația digitală?

Prof. Lucian Trică: Educația digitală constituie o cale de a crea suportul pentru introducerea unor metode inovatoare de predare și utilizarea de software interactiv și materiale online. Astfel, pe de o parte, în sprijinul meu, ca profesor, tehnologiile digitale sunt esențiale pentru furnizarea oportunităților inovative de predare și de învățare, dar ele joacă, de asemenea, un rol important în furnizarea de management școlar eficient, iar pe de altă parte utilizarea tehnologiei de către elevi facilitează învățarea personalizată și individualizată.  

Digitaliada: De ce este relevant pentru dvs. să participați la Digitaliada?

Prof. Lucian Trică: Prin implicarea în acest proiect îmi doresc o îmbunătățire permanentă  a procesului instructiv-educativ pe care îl desfășor cu elevii mei  prin creșterea eficienței activităților de învățare; dezvoltarea competențelor de comunicare și studiu individual; întărirea motivației elevilor în procesul de învățare; instalarea climatului de autodepășire, competitivitate; dezvoltarea culturii vizuale; conștientizarea faptului că noțiunile învățate își vor găsi ulterior utilitatea; facilități de prelucrare rapidă a datelor, de efectuare a calculelor, de afișare a rezultatelor; introducerea unui stil cognitiv, eficient, a unui stil de muncă independentă; asigurarea unui feed-back permanent, având posibilitatea de a reproiecta activitatea în funcție de secvența anterioară; dezvoltarea gândirii, astfel încât pornind de la o modalitate generală de rezolvare a unei probleme, elevul să își găsească singur răspunsul pentru o problemă concretă; stimularea gândirii logice și a imaginației. 

Digitaliada: Dacă ar fi să vă descrieți, profesional, într-o frază-cheie, ce ați spune în primul rând despre dumneavoastră?

Prof. Lucian Trică: Sunt o persoană dinamică, cu aptitudini foarte bune de comunicare, dobândite în experiența mea de învățător, manager și profesor, responsabilă, hotărâtă, interesată în perfecționarea profesională în domeniul tehnologiilor moderne.