FOTO: Profesor Andreea Csepregi
Dacă ne referim la educație, importanța utilizării noilor tehnologii este recunoscută la toate nivelurile, de la formarea profesorilor, la practica didactică. Doamna profesoară a avut ocazia să fie unul dintre beneficiarii tehnologiei digitale în timpul facultății.
Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?
Profesor Andreea Csepregi: Pentru mine este ceva firesc. Trăim într-o eră a tehnologiei, angajatorii impun cunoașterea lucrului cu tehnologia, iar device-urile digitale ne cuceresc iremediabil copiii. Cum am putea să spunem că oferim o educație pentru viitorul copiilor fără să ne folosim de soft-urile și aplicațiile lumii moderne? Consider că prezența educației digitale la clasă este obligatorie.
Digitaliada: De ce a fost/este relevant pentru dvs. să participați la Digitaliada?
Profesor Andreea Csepregi: Am învățat să utilizez diferite soft-uri educaționale în timpul facultății. Mi-am dorit foarte tare să am posibilitatea ca în școala în care profesez să pot să le predau elevilor mei folosindu-mă de tehnologia digitală
Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați menționa?
Profesor Andreea Csepregi: Sunt un profesor tânăr, apropiat de copii și dornic să pună umărul la construirea unui viitor pentru elevi.