Fundația Orange

Testimoniale


Profesor Cătălin Stoian, Școala Gimnazială „Ion C. Constantinescu”

Profesor Cătălin Stoian, Școala Gimnazială „Ion C. Constantinescu”

FOTO: Profesor Cătălin Stoian


Deschiderea către nou este elementul cheie al tânărului profesor Cătălin Stoian, iar această viziune se potrivește de minune în contextul proiectului Digitaliada. 

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea "clasică”, tradițională, a unei ore?

Profesor Cătălin Stoian: Pentru integrarea educației digitale în sălile de clasă trebuie să abordăm tehnici de predare și învățare bazate pe instrumente și tehnologii digitale, de la tablete până la programe și echipamente software elaborate.

Digitaliada: De ce a fost /este relevant pentru dvs. să participați la Digitaliada?

Profesor Cătălin Stoian: Oferă o alternativă la metodele tradiționale de educație. Prin participarea la Digitaliada, elevii nu vor deveni mai deștepți peste noapte, dar sigur vor deveni mai interesați să învețe și să-și extindă orizonturile, să devină autodidacți, vor deveni capabili să identifice ceea ce au nevoie să învețe.

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați menționa?

Profesor Cătălin Stoian: Elementul-cheie din activitatea mea didactică pot să spun că este „deschiderea către nou”. Întotdeauna încerc să nu folosesc modul tradițional de învățare și predare pasivă, care este demodat, și se dovedește tot mai ineficient, în schimb ajut copiii să gândească în afara cadrului tradițional și rigid de învățare, le stimulez creativitatea și le ofer sentimentul de încredere în propriile capacități.