Fundația Orange

Testimoniale


Profesor Mirela Șandru, Școala Gimnazială Recea

Profesor Mirela Șandru, Școala Gimnazială Recea

FOTO: Profesor Mirela Șandru


Informatica a pătruns astăzi în mai toate domeniile de activitate, iar școala trebuie să fie și ea inclusă în listă. Aceasta idee simplă o motivează pe doamna Șandru, profesor de T.I.C., să vină în fiecare zi la școală. 

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Profesor Mirela Șandru: Educația digitală este foarte importantă în desfășurarea orelor, deoarece elevii sunt receptivi la tot ce înseamnă digital și un profesor trebuie să împletească clasicul cu modernul pentru a reuși să capteze atenția elevilor. O lecție reușită este una digitalizată, unde totul este palpabil, vizibil și nu doar teoretic. Din păcate, încă sistemul nostru educativ este prea puțin practic, iar noțiunile teoretice primează.

Digitaliada: De ce a fost/este relevant pentru dvs. să participați la Digitaliada?

Profesor Mirela Șandru: Pentru mine participarea la Digitaliada a fost foarte importantă, deoarece am învățat să utilizez o serie de aplicații de care eu nu am auzit până acum. Nu știam că există așa multe aplicații pe care le-aș putea folosi în procesul de predare-învățare. Consider că, dacă nu mergeam la aceste cursuri, rămâneam doar la predarea orelor clasice.

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați menționa?

Profesor Mirela Șandru: Pregătirea în domeniul IT a fost și este foarte importantă pentru mine.