Fundația Orange

Proiect didactic - Comunicarea interculturală - Evaluare

Concurs

Denisa Vasilica

Trimis la 21.05.2023

Educație civică / socială
EDUCAȚIE CIVICĂ / SOCIALĂ, VI MEDIU EVALUARE

Materialul pe care îl propun este reprezentat de un proiect didactic, tipul lecției fiind de evaluare. Acesta poate fi utilizat la clasa a VI-a, după finalizarea capitolului Comunicarea interculturală. Proiectul cuprinde atât elemente interactive, cât și testul care are o formă clasică.Proiecte didactice


Documente


Tema abordată prin acest proiect didactic este Comunicarea interculturală. Proiectul îmbină atât elemente specifice educației digitale cât și educației tradiționale. Captarea atenției se realizează printr-un video, ce are un mesaj important pentru elevi.

Desfășurarea lecției începe cu recapitularea prin intermediul hărții mentale, prin intermediul unui test de antrenament tip quizizz. Elevilor le sunt reamintite regulile înainte de test, primesc fișa de evaluare și sunt atenți la explicarea cerințelor.

Evaluarea cuprinde toate tipurile de itemi, precum și baremul aferent. La finalul evaluării, colegii de bancă fac schimb de lucrări între ei și corectează testele împreună cu profesorul.


Denisa Vasilica, profesor de Educație civică / socială

Liceul cu Program Sportiv, Romania, Iași

Trimis la 21.05.2023 - 01:05


Materiale similare

Lecția Activitate de informare „Reguli de igienă”

Educație civică / socială
EDUCAȚIE CIVICĂ / SOCIALĂ, VI

Lecție de informare, actualizare de cunoștințe despre regulile de igienă în colaborare cu profesor Voicilă Adriana Sorina și doctor Voicilă Luiza.

Proiect didactic: Bariere în comunicarea interculturală

Educație civică / socială
EDUCAȚIE CIVICĂ / SOCIALĂ, VI

O lectie proiectată pentru a fi interactiva, o lecție ce are la bază munca în echipă, solidaritatea, utilizarea eficientă a resurselor de timp. O lecție care, pe elevii mei i-a fascinat.