Fundația Orange

Testimoniale


Simion Roman, prof. TIC, Liceul Tehnologic „Sfântul Dimitrie” Teregova, județul Caraș-Severin

Simion Roman, prof. TIC, Liceul Tehnologic „Sfântul Dimitrie” Teregova, județul Caraș-Severin

Profesorul de T.I.C. de la Liceul Tehnologic „Sfântul Dimitrie” Teregova, Simion Roman, lucrează în învățământ de aproape 18 ani. Și-a obținut licența la Facultatea de Matematică și Informatică, în cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Prof. Simion Roman: La orele de TIC este important și necesar să folosim resurse electronice- tablete sau calculatoare care permit utilizarea unor programe și aplicații diverse pe care le vor folosi elevii în procesul de predare-învățare-evaluare. Utilizarea calculatorului în procesul instructiv-educativ oferă resurse care să fie căutate și accesate de către elevi, profesorul rămânând cel care propune conținuturile de învățare sau temele de proiect.

Digitaliada: De ce a fost /este relevant pentru dvs. să participați la Digitaliada?

Prof. Simion Roman: Dotarea unei săli de clasă cu tablete conectate la internet este un lucru bun atât pentru elevi, cât și pentru profesori în desfășurarea orelor. Competiția Digitaliada face posibil acest lucru, sporind încrederea într-un viitor mai bun în ceea ce privește calitatea actului didactic nu numai la disciplina TIC, ci la toate celelalte discipline de învățământ.

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați selecta?

Prof. Simion Roman: Deschiderea spre inovație în învățământ, s-a manifestat în ceea ce mă privește cu mulți ani în urmă, încă de la dobândirea celei de-a doua specializări, cea de Informatică, eu fiind la bază profesor de Matematică. A urmat participarea la cursul Coordonatorul TIC în școala românească, care mi-a lărgit orizontul profesional și m-a pus în relație de mentor-formator cu ceilalți colegi profesori din școală.