Fundația Orange

Textul nonliterar - 5 minute pentru Examenul Național

Concurs

Cserei Gyöngyvér

Trimis la 31.12.2021

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VIII ÎNCEPĂTOR PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Primul video din seria ”5 minute pentru EN” care ajută elevii în pregătirea pentru Examenul Național. Prin intermediul acestui material pot învăța/recapitula trăsăturile unui text nonliterar.


Conținut video


Multimedia


Acest video prezintă într-o formă atractivă, colorată trăsăturile textului nonliterar. Prin intermediul acestui material elevii pot învăța/ recapitula caracteristicile, astfel vor fi capabili oricând să recunoască cu ușurință un text nonliterar. Pe urmă primesc un model de răspuns, ca să știe cum ar trebui să abordeze la examen un item care se leagă de acest conținut.

Poate fi utilizat la o lecție de predare sau pentru a consolida cunoștințele dobândite, de asemenea elevii pot primi ca temă să vizioneze videoul, apoi să caute pe internet un fragment de text nonliterar în care să identifice trăsăturile prezentate. Prin urmare acest conținut video încurajează autoeducarea, are în vedere formarea abilității de a căuta informații necesare pe internet, de a le alege cu responsabilitate, de a învăța independent.

Link: https://youtu.be/aqNYh1qH2xA


Cserei Gyöngyvér, profesor de Limba și literatura română

Liceul Teoretic , Târgu Secuiesc, Covasna

Trimis la 31.12.2021 - 09:17


Materiale similare

5 minute pentru EN

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VIII

5 minute pentru EN este o colecție de videouri educative, cu ajutorul cărora elevii de clasa a VIII-a se pot pregăti pentru Evaluarea Națională, dobândind sau consolidând cunoștințe de bază. În 5 minute pot reține esența.

Pentru un internet mai sigur și mai prietenos

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V, VI, VII, VIII

Acest videoclip promovează siguranța și amabilitatea online. Copiii pot înțelege puterea cuvintelor, dar și cum afectează bullying-ul.