Fundația Orange

Testimoniale


Viceprimar Mărginean, Luna: avem o problemă cu plecările din sat. Trebuie să-i atragem pe copii

Viceprimar Mărginean, Luna: avem o problemă cu plecările din sat. Trebuie să-i atragem pe copii

FOTO: Videprimarul a învățat în comună, iar copiii dumnealui merg tot la această școală


A învățat în școala în care acum învață copiii lui. Și pentru că îi pasă, viceprimarul Mihai Mărginean atrage proiecte care să facă școala atractivă. Noi chiar avem o problemă reală cu plecările din mediul rural către urban sau în străinătate.

Digitaliada: Cum colaborați cu școala, instituțional, cum o susțineți?

Viceprimar Mihai Mărginean: Fiind viceprimar, mă ocup de administrarea școlilor de pe raza comunei. Bunăstare, condiții, igienă, tot ceea ce depinde de administrare. Avem o colaborare bună cu directorul școlii și cu profesorii.

Noi creăm condiții, doar copii să avem. Vedeți dumneavostră, noi chiar avem o problemă reală cu plecările din mediul rural către urban sau în străinătate. Avem acum un program de aducere a tinerilor înapoi la sat, prin oferirea de terenuri la preț redus. Dacă nu reușim să îi aducem, închidem școlile în câțiva ani.

Digitaliada: Cum ați primit ideea de a susține, pentru școală, proiectul Digitaliada?

Viceprimar Mihai Mărginean: Astăzi, totul are legătură cu tehnologia. Deci, acest proiect este un lucru bun pentru copii și cu repercusiuni acasă, în familie, pentru că informația și folosirea noilor tehnologii ajunge și la părinți, și la bunici, și la frații mai mici.

Digitaliada: Aveți copii?

Viceprimar Mihai Mărginean: Da, am doi copii care învață în această școală, eu am învățat în această școală, am trecut prin toate sălile astea. Cred că ne-ar fi plăcut și nouă să avem așa mod frumos de predare, dar astăzi ne învață copiii pe noi.

Digitaliada: Aveți aici în comună o bază militară?

Viceprimar Mihai Mărginean: Avem o bază aeriană, în dezvoltare, iar acesta este un lucru foate bun. Ei se dezvoltă și ne dezvoltăm și noi, comunitatea, pe lângă ei.

În curând vom deschide și un parc industrial, iar aducerea investitorului a fost o muncă între Primărie, Consiliu Județean și Primăria Câmpia.

Ce am realizat a fost că investitorii nu vin dacă comunitatea nu e atractivă. Avem norocul că în zonă va trece și autostrada către Târgu Mureș, va fi un nod important aici la noi, deci este o zonă care prezintă interes.

Digitaliada: Sunt multe de făcut într-o comunitate, dar trebuie să existe priorități. Care sunt prioritățile administrației locale din Luna?

Viceprimar Mihai Mărginean: Să știți că pentru noi învățământul, educația sunt priorități. Copiii trebuie să fie atrași să meargă la școală și să învețe.